395,00 €/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
510,00 € μονόκλινο δωμάτιο
Αναχώρηση από την αφετηρία μας ώρα 19:00 μ.μ. για τα σύνορα Ευζώνων. Άφιξη, έλεγχος ταυτοτήτων. Χρόνος για τα αφορολόγητα και συνεχίζουμε μέσω Σκοπίων, Νις, Βελιγράδι και νωρίς το πρωί φτάνουμε στα σύνορα Σερβίας–Ουγγαρίας. Καθ’ οδόν στάσεις για ξεκούραση.
Αφού περάσουμε τα σύνορα Ουγγαρίας με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Σας προτείνουμε μια βραδινή ρομαντική κρουαζιέρα απολαμβάνοντας τα φωταγωγημένα αξιοθέατα με την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Τακτοποίηση στο εξαιρετικό, ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και αρχίζει η ξενάγηση μας με τα εντυπωσιακά δείγματα αρχιτεκτονικής που κοσμούν την πόλη. Θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας αρχίζοντας από την Πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο, θα περάσουμε στην Βούδα από την Γέφυρα Λεόντων για να επισκεφθούμε των Πύργο των Ψαράδων με τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας στην οποία οι γινόταν οι στέψεις των Βασιλέων. Θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες στον Δούναβη που χωρίζει την πόλη στη Βούδα και την Πέστη. Θα ανεβούμε στον λόφο του Γκέλερτ με το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Στη συνέχεια ελεύθεροι την περίφημη αγορά της πόλης, στο πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. To βράδυ ρεβεγιόν σε Ουγγρική ταβέρνα με φολκλορικό μουσικό πρόγραμμα ή σε παραδοσιακό Αναγεννησιακό εστιατόριο στα Παραδουνάβια χωριά. Διανυκτέρευση.
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την ημερήσια εκδρομή μας στην πόλη της μελωδίας και του βαλς, τη Βιέννη. Λίγο πριν μπούμε στη Βιέννη θα επισκεφθούμε το θερινό ανάκτορο της Μαρίας Θηρεσίας το περίφημο Σενμπρούν, κατόπιν μέσα την πόλη θα δούμε την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, την επιβλητική εκκλησία του Αγ. Στεφάνου. Θα περπατήσουμε στην ελληνική συνοικία και θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και την εκκλησία της Αγ. Τριάδας. Χρόνος ελεύθερος για προσωπική γνωριμία με την πόλη και απόγευμα επιστροφή στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.
Ημέρα αναχώρησης από τη Βουδαπέστη. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, φεύγουμε για το Βελιγράδι. Φτάνοντας ξεκινάμε με το προσκύνημα στον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, τον Αγ. Σάββα με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο,το Κοινοβούλιο για να καταλήξουμε στο φρούριο Καλεμέγκνταν που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για την βόλτα και το φαγητό σας στην πιο γνωστή οδό του Βελιγραδίου, την Κνεζ Μιχαήλοβα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ελλάδα. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν και τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις από 3 υπέροχες πρωτεύουσες.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ :
ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ :
19:00 μ.μ.
-
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ |
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ |