Πάσχα στην Πάρο
Σίγουρα μια εκδρομή που δε θα σε απογοητεύσει!

5 ημέρες / 3 νύχτες
από 285,00€ / ανά άτομο

Πάσχα στην Πάρο

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

Η Πάρος είναι ένα νησί με ιστορία και παράδοση, το οποίο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του και να μπει στις καρδιές όλων. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός τους καλοκαιρινούς μήνες για τους νέους, λόγω της νυχτερινής ζωής που προσφέρει, αλλά και ένα κρυφό διαμάντι την περίοδο του Πάσχα.


Η πασχαλινή απόδραση στο νησί της Πάρου αποτελεί μια μαγευτική ανάμνηση. Σίγουρα μια εκδρομή που δε θα σε απογοητεύσει!

 

 

1η ημέρα (Μ. Πέμπτη): Πτολεμαΐδα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 21:00 από την αφετηρία μας, για Αθήνα. Ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

2η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Πάρος – Παροικιά – Αναπαράσταση Παθών στη Μάρπησσα

Επιβίβαση στο πλοίο στις 07:15 και άφιξη στο νησί το μεσημεράκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι για ξεκούραση και προσωπική γνωριμία με την Παροικιά.

 

Το απογευματάκι αναχωρούμε για Μάρπησσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα έθιμα του τόπου με αναπαραστάσεις των Παθών του Χριστού από τους ντόπιους, κατά τη λιτανεία του Επιταφίου.

 

Οι αναπαραστάσεις αυτές περιλαμβάνουν σκηνές από την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την προσευχή στο όρος των Ελαίων, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

 

Το έθιμο πραγματοποιείται τα τελευταία 80 χρόνια και ξεκίνησε από τη Βασιλεία Καφούρου, δασκάλα χορού της Μάρπησσας, πριν από τον πόλεμο.

 

Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα (Μ. Σάββατο): Προαιρετική εκδρομή στην Αντίπαρο – Παροικιά – Παναγία Εκατονταπυλιανή

Πρωινό και αναχωρούμε για το γειτονικό νησί, αυτό της Αντιπάρου, το οποίο απέχει από την Πάρο 4,5ν.μ. και συνδέεται ακτοπλοϊκά με καραβάκι. Η διαδρομή Παροικιά – Αντίπαρος διαρκεί περίπου 20′. Ο γραφικός οικισμός απλώνεται γύρω από το Ενετικό Κάστρο του 15ου αι., ενώ ταυτόχρονα, οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα ασβεστωμένα στενά, τα λουλουδιασμένα σπίτια και η μεγάλη κεντρική πλατεία συνθέτουν μια θαυμάσια νησιώτικη ατμόσφαιρα. Στο λόφο του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται το μαγευτικό Σπήλαιο της Αντιπάρου.

 

Θα το επισκεφθούμε προκειμένου να δούμε από κοντά τους θαυμάσιους σταλαχτίτες και σταλαγμίτες, που είναι παγκοσμίως γνωστοί. Στην είσοδο του Σπηλαίου βρίσκεται ο αρχαιότερος σταλαγμίτης της Ευρώπης, ύψους 8 μέτρων. Το αξιοθέατο έχει βάθος 90 μέτρα, χωρίζεται σε 4 επίπεδα και είναι προσβάσιμο εσωτερικά από 410 σκαλοπάτια. Το πλήθος των επιγραφών μαρτυρούν την επισκεψιμότητά του, ήδη από τα αρχαία χρόνια, όταν ακόμα το νησί ονομαζόταν Ωλίαρος. Έξω από το Σπήλαιο συναντάμε το ξωκλήσι του Άι -Γιάννη του Σπηλιώτη.

 


Εφόσον κάνουμε τη βόλτα μας στο νησί της Αντιπάρου, επιστρέφουμε στην Παροικιά. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούρασηκαι γεύμα εξ’ ιδίων.

 


Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η οποία είναι έργο του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μέγα και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς αποτελούσε επιθυμία της μητέρας του, Αγίας Ελένης. Αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους ναούς. Η παράδοση θέλει το ναό να έχει 99πόρτες φανερές. Η εκατοστή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Όταν φανερωθεί και αυτή η πόρτα, τότε οι Έλληνες θα πάρουν την Πόλη.

 

Τα μεσάνυκτα το “Χριστός Ανέστη” συνοδεύει η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με κωδωνοκρουσίες και πυροτεχνήματα, εορτάζοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

 

Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Νάουσα – Κολυμπήθρες

Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό της Νάουσας. Στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εύφορες πεδινές εκτάσεις, ορεινούς οικισμούς με Βυζαντινά και Μεσαιωνικά μνημεία, παλιές και αξιόλογες εκκλησίες, γραφικές ακρογιαλιές και πολλά άλλα. Φθάνουμε στη Νάουσα, ένα κοσμοπολίτικο ψαροχώρι και σημαντικό τουριστικό κέντρο, με ιδιαίτερο κυκλαδίτικο χρώμα, το οποίο πραγματικά θα σας συναρπάσει.

 

Την ημέρα αυτή, στο λιμανάκι στήνεται ολοήμερο γλέντι από όλα τα μαγαζιά και με μια κοινή μουσική, γίνονται όλοι μια παρέα. Εκεί, επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη Δεύτερη Ανάσταση παραδοσιακά, με ήχους μπουρλότων.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις Κολυμπήθρες, τη διάσημη παραλία κοντά στη Νάουσα. Εκεί συναντάται ένα μοναδικό τοπίο και φυσικό γεωλογικό φαινόμενο. Οι βράχοι από γρανίτη, που βρίσκονται σε πληθώρα στην περιοχή, έχουν πάρει με τα χρόνια διάφορες ενδιαφέρουσες μορφές, σχηματίζοντας φυσικές κοιλότητες με θαλασσινό νερό, οι οποίες μοιάζουν με κολυμπήθρες.


Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.


Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Παροικιά – Πτολεμαΐδα

Πρωινό με ντόπια εδέσματα και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 10:45.

 

Άφιξη στο λιμάνι στις 14:45 και με τις ίδιες διαδικασίες και τις καλύτερες εντυπώσεις, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Πάρο ή Ραφήνα – Πάρο, ανάλογα τη διαθεσιμότητα, με επιστροφή
  • 3 διαν/σεις σε μοντέρνο κυκλαδίτικο ξενοδοχείο 3* στο κέντρο της Παροικιάς με πρωινό
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
  • Φόρος ξενοδοχείο

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

* Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τη διαθεσιμότητα, το χρόνο και τη διάθεση.
** Με την εγγραφή καταβάλλεται 30% του ποσού, ως προκαταβολή και η εξόφληση πραγματοποιείται το πολύ 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ:


Για τις μετακινήσεις εντός Ελλάδας, μέχρι και τη στιγμή που γράφτηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ισχύουν τα εξής:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)
• ή Αρνητικό PCR test 72 ωρών
• ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) 48 ωρών
• ή Απόδειξη ανάρρωσης από τον COVID-19, που ισχύει δύο μήνες
Για τα παιδιά
• Self test 24 ωρών

 

Εάν πάλι επιθυμείς να ακολουθήσεις το δικό σου πρόγραμμα, κανένα πρόβλημα!


Η Πάρος διαθέτει ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δίκτυο συγκοινωνίας στις Κυκλάδες. Θα σου προσφέρει ασφαλείς και εύκολες οδικές μετακινήσεις, προκειμένου να κάνεις την ατομική σου εξερεύνηση.

 

Καλή Ανάσταση !