Μάλτα

5 ημέρες / 4 νύχτες
από 595,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στη Μάλτα

 • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η μέρα Δευτέρα 25/10. Πτήση για Μάλτα 17.25-18.20

Η πτήση μας από τη Θεσσαλονίκη είναι ευχάριστη – ούτε κοντά, ούτε μακριά – και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Άφιξη στο στο αεροδρόμιο Lupa της Μάλτας και μετά από τις τυπικές διαδικασίες θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς την υπέροχα φωταγωγημένη Floriana και γύρω από τα τείχη της απόρθητης πρωτεύουσας, τη Valletta.

 

2η ημέρα Τρίτη 26/10. Medina – Mosta – Rabat – St. Anton Gardens – Valletta. 9.30-18.30

Μετά το πρωινό μας, ξεκούραστοι, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην ιστορία των Ιωαννιτών Ιπποτών, επισκεπτόμενοι την παλιά πρωτεύουσα, Medina, με το καταπληκτικό, μεσαιωνικό χρώμα και τις υπέροχες κατασκευές. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το μοναδικό Rabat αυθεντικό παράδειγμα παραδοσιακού οικισμού στη Μάλτα με πλήθος σημείων που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους μοναδικούς κατάφυτους κήπους του Αγ. Αντωνίου (St. Anton Gardens) και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με τον καταπληκτικό υπερμέγεθο τρούλο στη Mosta.

Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την υπέροχη Valletta. Πρόκειται για μια μοναδική σε αρχιτεκτονική και φυσικό κάλλος καστρούπολη, που εντυπωσιάζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αρκεί βέβαια να ανακαλύψετε μαζί μας όλα τα “κρυμμένα” σημεία και πλευρές της μακριά και τόσο κοντά από τις πολυπληθείς ομάδες των επιδερμικών τουριστών.

Η διαδρομή μας θα σας συναρπάσει παρουσιάζοντας όλο το ιστορικό ανάγλυφο της παρουσίας των Ιωαννιτών Ιπποτών και των Βρετανών στα χρόνια της παρουσίας τους στο νησί.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ γνωριμία με την περιοχή St. Julians με τις αναρίθμητες προτάσεις δείπνου και διασκέδασης. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Τετάρτη 27/10. Julians – Three Cities (Cospicua Senglea Vittotiosa) – Marsaxlokk – Sliema – Εμπορικό κέντρο (Point)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη μαγευτική περιοχή των Τριών πόλεων, μια πανέμορφη πλευρά του νησιού που παρουσιάζει έντονα ιστορικό αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τη νότια πλευρά του νησιού και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή θα καταλήξουμε στο γνωστό ψαροχώρι Marsaxlokk που τόσο έντονα απεικονίζεται στην τουριστική ταυτότητα της Μάλτας. Μετά από τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο θα κινηθούμε προς την σύγχρονη κοινότητα Sliema. Εξαιρετικός χώρος για shopping, καφέ δίπλα στην προκυμαία και επίσκεψη στην παλιά ιστορική κατασκευή του στρατοπέδου των Βρετανών που σήμερα λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο (το Point) με ανεπανάληπτη θέα προς την Valletta.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Πέμπτη 28/10. Προαιρετική εκδρομή στο Gozo

Μετά το πρωινό σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Γιατί να έρθετε εκεί; Γιατί η πολυετής παρουσία μας και η εξειδικευμένη γνώση για τον χώρο θα καλύψουν κάθε ανάγκη που δυστυχώς δεν το κάνουν οι απλές τουριστικές μεταφορές.

Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, την περιοχή της Καλυψούς, το ψαροχώρι Xledi και την Ντουειρα (Dweira), όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της πολύκροτης σειράς Game of thrones.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα Παρασκευή 29/10. Επιστροφή

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής (6.10-8.45).

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση Θεσ/νίκη – Μάλτα – Θεσ/νίκη με Ryanair/Maltair
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
 • 8kg χειραποσκευή και 20 kg βαλίτσα ανά άτομο
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας
 • Ένα (1) δείπνο – set menu σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Valletta – δεν περιλαμβάνονται τα ποτα
 • Δύο (2) ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ (9.30-18.30)
 • St. Julians – 3 Cities (Senglea, Vitoriosa, Cospicua) Marsaxlokk – Point Mall
 • Εκδρομή την ημέρα της άφιξης Floriana & Valletta
 • Έλληνας συνοδός
 • Τοπικός Διπλωματούχος Ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι, οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0.5€ ανά άτομο / ανά ημέρα)
 • Προαιρετική εκδρομή στο νησί Γκοζό κόστους 40€ κατά άτομο 20€ παιδικό.