Εκδρομή στην Λήμνο

6 ημέρες / 5 νύχτες
από 285,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στην Λήμνο

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 09:00 π.μ. για Καβάλα, μέσω Εγνατίας οδού. Καθ’ οδόν στάση για καφέ, άφιξη στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 16.00 για Λήμνο.

Απολαύστε τη μίνι κρουαζιέρα σας. Άφιξη στις 20.30 στο νησί με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Ένα ιδιαίτερο νησί που θα σας γοητεύσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μύρινα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε από τη Μύρινα με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού . Μέσα από μια όμορφη διαδρομή,συναντάμε το χωριό Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο λαογραφικό Μουσείο και το νεοκλασσικό αρχοντικό, όπου έμενε ο Άγγλος πρωθυπουργός Τσώρτσιλ. Ένα χωριό όπου έζησαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού. Στη συνέχεια περνάμε το όμορφο και γραφικό χωριό Κούταλη, χτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Χτίστηκε το 1928 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μια μακραίωνη ναυτική παράδοση.

Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας. Οι Λήμνιοι δεν ήταν άνθρωποι μόνο της γης, αλλά και της θάλασσας, σπουδαίοι σφουγγαράδες. Επόμενη στάση το χωριό Κότσινα. Μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (14ος αι.), το άγαλμα της θρυλικής Μαρούλας, κόρης της Λήμνου, κρατώντας με υψωμένο χέρι το σπαθί. Συνεχίζουμε για τον ιερό χώρο Καβείρων στο ακρωτήρι Χλόη, απέναντι από τον Καβείριο της Σαμοθράκης. Το τοπίο εδώ είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος.

Επόμενη επίσκεψη θα είναι ο Μούδρος, όμορφο και γραφικό χωριό χτισμένο στο μοιχό του κόλπου. Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Αξίζει να επισκεφθούμε επίσης την εκκλησία των Ταξιαρχών με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο της και θα καταλήξουμε σε μια όμορφη παραλία, στο Φαναράκι, για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Πρωινό. Σήμερα θα εξερευνήσουμε το Β.Α μέρος του νησιού. Πρώτη μας στάση το Κοντοπούλι. Ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου.

Εδώ πέρασε τα χρόνια της εξορίας ,ο μεγάλος μας εθνικός ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Επόμενη στάση το χωριό Ρωμανού, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Λήμνου, με τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά και τα γάργαρα νερά του.

Συνεχίζουμε το δρόμο μας για να περάσουμε από τα Καμίνια, τον Άγιο Σώζων, που είναι και ο πολιούχος της Λήμνου και τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο. Κατόπιν θα καταλήξουμε σε μια γραφική παραλία για φαγητό και μπάνιο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

Πρόγευμα. Μέρα ελεύθερη να χαρείτε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά του βορείου Αιγαίου. Όσοι επιθυμούν (προαιρετικά) μπορούν να επισκεφθούν το γειτονικό νησί Άϊ-Στράτη, όπου έζησε ο Άγιος Ευστράτιος .Ένα νησί με παρθένα φύση, όμορφες αμμουδιές και φιλόξενο κόσμο .

Το πανέμορφο αυτό νησί μαζί με την Λήμνο, προσφέρουν αξέχαστες και ήρεμες διακοπές για τον κάθε επισκέπτη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορά στην πόλη να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα της ή για ένα τελευταίο μπάνιο σε μια κοντινή παραλία του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα

Απολαμβάνουμε το πρωϊνό μας και ετοιμαζόμαστε για το λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Καβάλα. Απόπλους στις 11.45 και άφιξη στις 16.00. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής και με μία στάση καθ’ οδόν, για φαγητό και καφέ φτάνουμε στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν Πτολ/δα – Καβάλα – Πτολ/δα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα
  • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ με πρωινό καθημερινά
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
  • Φόροι ξενοδοχείου

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.