Εκδρομή στη Λήμνο

5 ημέρες / 4 νύχτες
από 350,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στη Λήμνο

 • Αναχωρήσεις: 17/08

 

1η ημέρα

Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 04:00 για Καβάλα, μέσω Εγνατίας οδού. Καθ’ οδόν στάση για καφέ, άφιξη στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 08:30π.μ. για Λήμνο.

 

Απολαύστε τη μίνι κρουαζιέρα σας. Άφιξη στο νησί με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα.

 

Ένα ιδιαίτερο νησί που θα σας γοητεύσει. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μύρινα ή μπάνιο στην κοντινή παραλία.

 

Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το νησί με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

 

Μέσα από μια όμορφη διαδρομή, συναντάμε το χωριό Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο λαογραφικό Μουσείο και το Νεοκλασσικό αρχοντικό, όπου έμενε ο Άγγλος πρωθυπουργός Τσώρτσιλ. Ένα χωριό όπου έζησαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού. Στη συνέχεια περνάμε το όμορφο και γραφικό χωριό Κούταλη, χτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Χτίστηκε το 1928 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μια μακραίωνη ναυτική παράδοση.

 

Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας. Οι Λήμνιοι δεν ήταν άνθρωποι μόνο της γης, αλλά και της θάλασσας, σπουδαίοι σφουγγαράδες. Επόμενη στάση το χωριό Κότσινα. Μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (14ος αι.), το άγαλμα της θρυλικής Μαρούλας, κόρης της Λήμνου, κρατώντας με υψωμένο χέρι το σπαθί.

 

Κάπου εδώ θα απολαύσουμε το μπάνιο μας .γεύμα και απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χειο.

 

Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα

Πρωινό. Σήμερα θα εξερευνήσουμε το Β.Α μέρος του νησιού. Πρώτη μας στάση το Κοντοπούλι. Ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου. Εδώ πέρασε τα χρόνια της εξορίας ,ο μεγάλος μας εθνικός ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Επόμενη στάση το χωριό Ρωμανού, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Λήμνου, με τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά και τα γάργαρα νερά του.

 

Συνεχίζουμε το δρόμο μας για να περάσουμε από τα Καμίνια,τον Άγιο Σώζων, που είναι και ο πολιούχος της Λήμνου και τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο.

 

Συνεχίζουμε για τον Μούδρο ,όμορφο και γραφικό χωριό χτισμένο στο μιχό του κόλπο .Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας ,που αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο, μεγάλης οικολογικής σημασίας. Κατόπιν θα καταλήξουμε σε μια γραφική παραλία για φαγητό και μπάνιο.

 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε μια κοντινή παραλία της Μύρινας και βόλτα στην πόλη για να γευτείτε τα τοπικά προιόντα του νησιού.

 

Απολαύστε το ωραίο ηλιοβασίλεμα, απέναντι από το Κάστρο.

 

Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα

Απολαμβάνουμε χαλαρά το πρωϊνό και το μπάνιο μας, μια τελευταία βόλτα στην πόλη και το απόγευμα ετοιμαζόμαστε για το λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Καβάλα.

 

Aπόπλους στις 18:15.

 

Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής και με μία στάση καθ’ οδόν, φτάνουμε στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν Πτολ/δα – Καβάλα – Πτολ/δα
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα.
 • 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ με πρωινό καθημερινά
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι ξενοδοχείου.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


 • ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
 • ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ