Εκδρομή στο Καρπενήσι

3 ημέρες / 2 νύχτες
από 130,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στο Καρπενήσι

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση ώρα 07:00 π.μ. για Καρπενήσι μέσω Λάρισας – Λαμίας – Λουτρά Υπάτης, ανηφορίζουμε το βουνό Οίτη για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος της οποίας κτήτορας ήταν ο μοναχός Αγάθων. Θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα του οποίου παραμένει σχεδόν άφθαρτο σε παρεκκλήσι της μονής.

 

Συνεχίζουμε για τον νομό Ευρυτανίας με πρωτεύουσα το Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας όπως αποκαλούν την περιοχή. Εδώ θα θαυμάσουμε το αλπικό τοπίο με την πλούσια βλάστηση.

 

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ελεύθεροι να γνωρίσουμε την πόλη που είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Βελουχίου σε υψόμετρο 1.000μ. Θα περπατήσουμε στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, στο κέντρο με τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια. Το βράδυ μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα.

 

Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό Προυσός. Η όλη διαδρομή και το τοπίο θα μας καθηλώσουν κυριολεκτικά. Μέσα σε άγρια μεγαλοπρέπεια προβάλλει η ιερά μονή του Προυσού, το ιστορικό μοναστήρι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

 

Προσκύνημα και στην επιστροφή μας θα συναντήσουμε γραφικά χωριά με πυκνή βλάστηση από έλατα. Θα επισκεφθούμε ένα φημισμένο γραφικό χωριό (το Μεγάλο Χωριό) χτισμένο σε υψόμετρο 720 μ. στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα. Ένα καφέ, φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

 

Προαιρετική διασκέδαση.

 

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Απολαμβάνουμε χαλαρά το πρωινό μας και την τελευταία βόλτα μας στην γραφική πόλη του Καρπενησίου και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Καθοδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση και άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 2 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Elvetia με πρωινό
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φόροι διαμονής

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:


  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση του γκρουπ, χωρίς καμιά παράλειψη από όσα αναφέρονται
  • Με την εγγραφή καταβάλλεται 30% προκαταβολή και εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πιστοποιητικό σε ισχύ, πρέπει να φέρει μαζί του αρνητικό μοριακό τεστ PCR test 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) 48 ωρών.