Εκδρομή στο Καρπενήσι

2 ημέρες / 1 νύχτες
από 85,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στο Καρπενήσι

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση ώρα 06:00 π.μ για Καρπενήσι μέσω Λάρισας – Λαμίας – Λουτρά Υπάτης, ανηφορίζουμε το βουνό Οίτη για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος της οποίας κτήτορας ήταν ο μοναχός Αγάθων.

 

Θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα του οποίου παραμένει σχεδόν άφθαρτο σε παρεκκλήσι της μονής. Συνεχίζουμε για τον νομό Ευρυτανίας με πρωτεύουσα το Καρπενήσι, την Ελβετία της Ελλάδας όπως αποκαλούν την περιοχή. Εδώ θα θαυμάσουμε το αλπικό τοπίο με την πλούσια βλάστηση.

 

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ελεύθεροι να γνωρίσουμε την πόλη που είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Βελουχίου σε υψόμετρο 1.000μ.

 

Θα περπατήσουμε στην πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, στο κέντρο με τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια. Το βράδυ μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα.

 

Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό Προυσός. Η όλη διαδρομή και το τοπίο θα μας καθηλώσουν κυριολεκτικά. Μέσα σε άγρια μεγαλοπρέπεια προβάλλει η ιερά μονή του Προυσού, το ιστορικό μοναστήρι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

 

Προσκύνημα και στην επιστροφή μας θα συναντήσουμε γραφικά χωριά με πυκνή βλάστηση από έλατα.

 

Θα επισκεφθούμε ένα φημισμένο γραφικό χωριό (το Μεγάλο Χωριό) χτισμένο σε υψόμετρο 720 μ. στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα.

 

Κατόπιν συνεχίζουμε για την πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ oδόν.

 

Άφιξη βράδυ.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φόροι διαμονής

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.