Καλάβρυτα

4 ημέρες / 3 νύχτες
από 170,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στα Καλάβρυτα

 • Αναχωρήσεις: 28/10

 

1η ημέρα ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Αναχώρηση από το δημαρχείο στις 08.00 και μέσω Ιονίας Οδού θα κατευθυνθούμε στο Διακοπτό κάνοντας τις απαιτούμενες στάσεις. Φθάνοντας στο Διακοπτό, θα επιβιβαστούμε στο ξακουστό τρένο του Οδοντωντού Σιδηρόδρομου. Θα απολαύσουμε τη μαγευτική διαδρομή διάρκειας περίπου μίας ώρας μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

 

Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μια πρώτη βόλτα στα Καλάβρυτα.

 

Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, που θεωρείται ότι ιδρύθηκε το 961 μ.Χ, την ίδια χρονιά που χτίστηκε η Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους, δυτικά της σημερινής μονής, εκεί όπου είναι το σημερινό Παλαιομονάστηρο. Στο μουσείο της θα δούμε το περίφημο λάβαρο της Επανάστασης του ΄21 που η παράδοση θέλει να έχει ξεκινήσει εδώ. Στον προαύλιο χώρο θα δούμε και τον πλάτανο της Επανάστασης.

 

Επιστρέφουμε στο χωριό για να γνωρίσουμε τα Καλάβρυτα και την ιστορία τους. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο προαύλιο του οποίου απεικονίζεται μια γυναίκα, η καλαβρυτινή μάνα, να σύρει τον εκτελεσθέντα-νεκρό άνδρα της υπό το γεμάτο πόνο βλέμμα των παιδιών τους. Έπειτα, θα περπατήσουμε μέσα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού θαυμάζοντας τις προτομές των Καπεταναίων και την κεντρική εκκλησία. Στο τέλος του κεντρικού δρόμου θα συναντήσουμε μια ιστορική πλατεία με τον Πλάτανο των Τριών Γερόντων. Συνεχίζοντας, θα ανηφορίσουμε στο Λόφο του Καπή. Εκεί, βρίσκεται ο Τόπος Θυσίας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω για να εκτελεστούν. Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θεά και θα επιστρέψουμε στο χωριό. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα ΒΥΤΙΝΑ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας με πρώτη στάση στο Σπήλαιο των Λιμνών με τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του σε τρία επίπεδα όπως και τους σχηματισμούς των ωραία φωτισμένων σταλακτιτών και σταλαγμιτών που μοιάζουν με πολυελαίους, μέδουσες, παραπετάσματα.

 

Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην παραδοσιακή Βυτίνα, χτισμένη σε υψόμετρο 1.033 µ. στους πρόποδες του Μαινάλου, όπου κυριαρχούν τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο. Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο ο ρομαντικός Δρόμος της Αγάπης, ανάμεσα στις δεντροστοιχίες. Αφού απολαύσουμε ένα καφεδάκι στα παραδοσιακά café συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Δημητσάνα με τη μοναδική αρχιτεκτονική της. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τις βόλτες μας στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά και το μεσημεριανό μας γεύμα σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Το σούρουπο επιστροφή στα Καλάβρυτα. Ελεύθερος χρόνος.

 

Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΤΟΛ/ΔΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Ι.Μ. του Μεγάλου Σπηλαίου, τo καταπληκτικότερο ιερό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο, η οποία προκαλεί δέος καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Σήμερα οκτώ ορόφων, υψώνεται “κολλημένη” στο βράχο καθηλώνοντας όλους τους επισκέπτες.

 

Συνεχίζουμε με το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαιτούμενες στάσεις, θα φθάσουμε το βραδάκι στην πόλη μας.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας
 • Τρεις(3) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
 • Μεταφορές-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Εισιτήριο μιας διαδρομής με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο
 • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης/tour operator
 • Δημοτικό φόρο διαμονής

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


 • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους(Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: 3,00€ / Σπήλαιο των Λιμνών: 4,50€ – 9,00€).
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
 • Ιατροφαρμακευτική ασφάλιση Generalli Hellas

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Λόγω της ισχύουσας κατάστασης με την πανδημία, σας ενημερώνουμε ότι:

 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.
 • Η πληρότητα θέσεων είναι σε ποσοστό 85%.
 • Πραγματοποιείται απολύμανση του λεωφορείου κατά τη διάρκεια και έπειτα από κάθε εκδρομή.
 • Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4206/Β/12-9-2021, για την είσοδό σας σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας:
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση
  • Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών

Η παραπάνω υποχρέωση περιλαμβάνει ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών.