Καλάβρυτα - Πάτρα

3 ημέρες / 2 νύχτες
από 160,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στα Καλάβρυτα – Πάτρα

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα 

Αναχώρηση στις 07:00π.μ από την αφετηρία μας και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας. Στάση για καφέ καθ’ οδόν προς Γιάννενα και συνεχίζουμε για το ιστορικό Μεσολόγγι, καθώς εκεί έλαβαν χώρα μερικές από τις πιο δραματικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι οποίες σφράγισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.

 

Η επανάσταση του 1770, η δεύτερη πολιορκία 1822-1823 και τελικά η τρίτη επίθεση το 1825, οδήγησαν τους Μεσολογγίτες έναν χρόνο αργότερα, το 1826, να πραγματοποιήσουν έξοδο από την πόλη, τη γνωστή έως σήμερα Έξοδο του Μεσολογγίου. Λίγοι ήταν οι Μεσολογγίτες που επιβίωσαν εκείνη τη βραδιά, ενώ γι’ αυτή τους τη στάση, η πόλη δέχθηκε την τιμή να πάρει τον τίτλο “Ιερή Πόλη”.

 

Αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια περιήγηση στην πόλη.

 

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για να περάσουμε την κρεμαστή και εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου – Αντίρριου έτσι ώστε να φτάσουμε στην Πάτρα. Πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, μια μεγάλη και όμορφη πόλη.

 

Προσκύνημα στο Μεγαλοπρεπέστατο ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχο της πόλης.

 


Τακτοποίηση στ ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για προσωπική γνωριμία με την πόλη.

 

Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα 

Πρωινό και αναχωρούμε για να ακολουθήσουμε μια όμορφη διαδρομή.

 

Θα σταματήσουμε στο Αίγιο, τη δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη του νομού, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αλλιώς μπαλκόνι του Κορινθιακού, διότι είναι χτισμένη σε βράχο ύψους 60μ.Εκεί θα επισκεφθούμε πρώτα τον Ιερό Ναό Παναγίας Τρυπητής. Κατά την παράδοση, κάποια θεοσκότεινη νύχτα ένα καράβι ναυάγησε στον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά ο καπετάνιος του ως άνθρωπος τολμηρός και θεοφοβούμενος, κολύμπησε στα μανιασμένα κύματα και κατάφερε να φτάσει στην ακτή. Ο ναυαγός ευχαρίστησε το Θεό για τη σωτηρία του και εκεί μέσα στα σκοτάδια αντίκρισε ένα παράξενο φως. Φτάνοντας κοντά στάθηκε μπροστά σε ένα υπερκόσμιο θέαμα. Μέσα σε ένα κοίλωμα αστραποβολούσε η εικόνα της Θεοτόκου. Έτσι, στο σημείο αυτό, χτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας, που πήρε το όνομα “Τρυπητή” λόγω της τρύπας στο βράχο, στην οποία βρέθηκε η εικόνα.

 

Συνεχίζουμε για το Διακοφτό, παραλιακό χωριό, για να πάρουμε τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, το λεγόμενο Μουντζούρη και να διασχίσουμε το Φαρά για του Βουραϊκού ποταμού, ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας.

 

Θα φτάσουμε στα Καλάβρυτα, ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Κύναιθας. Συμμετείχε τόσο στην επανάσταση του 1770 (Ορλωφικά), όσο και σε αυτή του 1821, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα το 1821, οι Τούρκοι την έκαψαν δύο φορές, ενώπαράλληλα εκτέλεσαν όλους τους άνδρες άνω των 13 ετών. Αξίζει, να προσκυνήσουμε στο μνημείο εκτελεσθέντων.

 

Στην πορεία θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού και πελοποννησιακού χώρου, γνωστή και ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Η μονή διαθέτει σημαντικά κειμήλια, όπως το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών, η πρώτη σημαία του έθνους και τα όπλα τους. Ο επιτάφιος του 1754, κεντημένος στη Σμύρνη, η εικόνα του Αγίου Γεωργίου κεντημένη στην Κων/πολη, πολύτιμα Ευαγγέλια, τα χρυσοκέντητα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και η κάρα του Αγίου Αλεξίου.

 

Ξεκινάμε για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ενώ στο μεταξύ θα σταματήσουμε για να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Μέγα Σπηλαίου. Χτισμένο πάνω στο βράχο, σε υψόμετρο 925μ. Ένας τόπος επιβλητικός, σπάνιας ομορφιάς. Άφιξη στην Πάτρα.

 

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα 

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ναύπακτο, γραφική, παραθαλάσσια πόλη με μεγάλη ιστορία, γνώστη κυρίως για τη Ναυμαχία της αλλά και το κάστρο στη θέση της αρχαίας ακρόπολης.

 

Γεύμα εξ ιδίων και το απόγευμα επιστροφή στην πόλη μας, με μια ενδιάμεση στάση.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρο επαγγελματία οδηγό
  • 2 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο “ASTIR”, με πλούσιο πρωινό
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόρος διαμονής

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:


  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση του γκρουπ, χωρίς καμιά παράλειψη από όσα αναφέρονται
  • Με την εγγραφή καταβάλλεται 30% προκαταβολή και εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.