Εκδρομή στην Ικαρία

8 ημέρες / 5 νύχτες
από 370,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στην Ικαρία

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση από την αφετηρία μας με προορισμό τον Πειραιά στις 22:00 η ώρα. Καθ’ οδόν στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στο λιμάνι.

 

2η ημέρα

Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί που είναι συνυφασμένο με το μύθο του Ικάρου.

Άφιξη στον Εύδηλο, το παραδοσιακό λιμάνι της Ικαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια προσωπική γνωριμία με την παλιά πρωτεύουσα του νησιού,τον Εύδηλο.

Αμφιθεατρικά χτισμένος με καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, γραφικές γωνιές, ολάνθιστες αυλές και την ιδιαίτερη πλατεία του με τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκo ή αλλιώς ο Άγιος, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο με παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στο λιμάνι θα θαυμάσουμε το μοναδικό μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα.

Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια, τις παλιές συνοικίες, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Θα καταλήξουμε σε μια χρυσαφένια παραλία με ψιλή άμμο για μπάνιο, στη Θέρμα, γνωστή περιοχή για τις ιαματικές τις πηγές. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για μια κρουαζιέρα στους Φούρνους, το θρυλικό νησί των κουρσάρων(προαιρετικά).

Επιστροφή το απόγευμα στον Εύδηλο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε το ΒΔ κομμάτι του νησιού ,με πρώτη στάση το χωριό Κάμπος , γνωστό για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του, την αρχαία Οινόη και το αρχαιολογικό χωριό του Κάμπου. Συνεχίζουμε για τον γραφικό Αρμενιστή, τουριστικό κέντρο με το ωραίο ηλιοβασίλεμα και μπάνιο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Χριστός Ραχών, γνωστό ως το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ.

Η νυχτερινή ζωή, το ωράριο των τοπικών καταστημάτων, ο τρόπος ζωής των κατοίκων κρατώντας γερά τις ρίζες στην παράδοση, κάνουν το χωριό ιδιαίτερο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η – 6η ημέρα

Μέρες για μπάνιο και ξεκούραση στις ομορφότερες παραλίες του νησιού, όπως στο καταπράσινο Αυλάκι, στη μαγευτική Μεσακτή και σε άλλες εξωτικές παραλίες που συνθέτουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα. Ο χρόνος δεν περνά ποτέ στην Ικαρία, το νησί της Μακροζωίας, όπως το αποκαλούν.

Θα πρέπει να έρθετε στην Ικαρία, να ζήσετε σαν τους ντόπιους και να ανακαλύψετε τα μυστικά τους για τη ζωή και τη μακροζωία.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ικαρίας είναι τα περίφημα πανηγύρια, όπου οι άνθρωποι χορεύουν όλη μέρα τα Ικαριώτικα, πίνουν και τρώνε. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε το τελευταίο σας μπάνιο σε μια κοντινή παραλία έως ότου αποχαιρετίσουμε την όμορφη, εντυπωσιακή και ιδιαίτερη Νικαριά.

Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι και συνεχίζουμε για την πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

8η ημέρα

Στάσεις καθ’ οδόν για καφέ, φαγητό και το μεσημέρι άφιξη στην Πτολεμαΐδα.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν Πτολ/δα – Πειραιά – Πτολ/δα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Ικαρία – Πειραιά
  • 5 διαν/σεις στο ξενοδοχείο ΑΘΕΡΑΣ με πρωινό καθημερινά
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι ξενοδοχείου

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.