Εκδρομή στην Ελάτη - Περτούλι - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα

3 ημέρες / 2 νύχτες
από 85,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στην Ελάτη – Περτούλι – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση στις 07:00 π.μ, από την αφετηρία μας, μέσω Γρεβενών Καλαμπάκας. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Μετέωρα, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ορθόδοξου μοναχισμού.

Θα επισκεφτούμε τα δύο μεγαλύτερα μοναστήρια, την Μονή Βαρλαάμ που είναι ένα εντυπωσιακό μοναστήρι και την Μονή του Αγίου Στεφάνου το πλουσιότερο μοναστήρι των Μετεώρων, κτήτορες αναφέρονται ο Όσιος Αντώνιος και ο Ιερομόναχος Φιλόθεος. Από εκεί θα έχετε την ωραιότερη θέα στην Καλαμπάκα και τον Κάμπο.

Συνεχίζουμε για Τρίκαλα για έναν καφέ ή φαγητό στις φημισμένες ταβέρνες της και αναχωρούμε για Ελάτη μέσω Πύλης. Η διαδρομή είναι φοβερή με χαράδρες, τόξα, γέφυρες και όμορφη φύση, η οποία θυμίζει ελβετικό τοπίο.

Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθεροι να γνωρίσουμε το πανέμορφο χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Κόζιακα, ενώ το βράδυ μπορούμε όλοι μαζί να γευτούμε στις φημισμένες ταβέρνες τα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα

Πρωινό χαλαρά και αναχωρούμε για το ωραιότερο θέρετρο της περιοχής, το Περτούλι, με το χιονοδρομικό κέντρο, τα καταπράσινα λιβάδια, τα πεύκα και τα έλατα. Θα περάσουμε το Νεραϊδοχώρι για να φτάσουμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη το 1754.

Από εκεί θα απολαύσουμε πανοραμικά τη μοναδική θέα και το χωριό Πύρρα. Έναν καφέ και επιστρέφουμε στην Ελάτη. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λίμνη Πλαστήρα. Στο δρόμο μας προς Πύλη, θα κάνουμε μια στάση για να φωτογραφίσουμε την ωραιότερη τοξωτή γέφυρα, του Αγ. Βησσαρίωνα. Συνεχίζουμε μέσω Καρδίτσας για τη Λίμνη Πλαστήρα.

Ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, χρόνος για περίπατο, γεύμα και καφέ στο Νεοχώρι, για να απολαύσουμε την θέα μπροστά στη λίμνη. Απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν Πτολ/δα – Ραφήνα – Πτολ/δα
  • 1 διαν/ση στο ξενοδοχείο “Δρυάδες” στην Ελάτη με πρωινό
  • Μεταφορές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:


  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση του γκρουπ, χωρίς καμιά παράλειψη από όσα αναφέρονται
  • Με την εγγραφή καταβάλλεται 30% προκαταβολή και εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πιστοποιητικό σε ισχύ, πρέπει να φέρει μαζί του αρνητικό μοριακό τεστ PCR test 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) 48 ωρών.