Εκδρομή στους Άγιους Σαράντα - Βουθρωτό - Αργυρόκαστρο - Βουλιαράτες

2 ημέρες / 1 νύχτες
από 75,00€ / ανά άτομο

Εκδρομή στους Άγιους Σαράντα – Βουθρωτό – Αργυρόκαστρο – Βουλιαράτες

  • Μη διαθέσιμο πακέτο

 

1η ημέρα

Αναχώρηση στις 07:00π.μ από την αφετηρία μας για Βόρεια Ήπειρο μέσω Εγνατίας. Στάση για καφέ προς Γιάννενα, και συνεχίζουμε για τα σύνορα Μαυροματίου.

 

Άφιξη στα σύνορα, έλεγχος και από τα δύο τελωνεία και αναχώρηση για τους Αγίους Σαράντα. Η πρώτη μας στάση και επίσκεψη θα είναι στο Βουθρωτό, αρχαία ηπειρωτική (Χαονική )πόλη. Εδώ θα δούμε τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο. Ένας μοναδικός χώρος που πρωτοκατοικήθηκε χιλιάδες χρόνια πρίν και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα. Θα δούμε το Θέατρο, το Βαπτιστήρι, το τείχος, τη Βασιλική, τον Βενετσιάνικο πύργο, την πύλη του Λέοντα, τον πύργο του Αλή Πασά και το Μουσείο κ.α.

 

Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα(ατομικά) και προσωπική γνωριμία με την πόλη.

 

Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Αργυρόκαστρο. Την πόλη που γεννήθηκε ο Ενβέρ Χότζα και ο γνωστός λογοτέχνης Ισμαήλ Καντερέ. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι το κάστρο και η Ακρόπολις, που χρονολογείται τον 13ο αι.

 

Θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης και να γνωρίσουμε το Αργυρόκαστρο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο Πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτών του 1940, που βρίσκεται στην περιοχή Βουλιαράτες.

 

Αποδίδουμε φόρο τιμής και συνεχίζουμε για τα σύνορα Κακαβιάς, προς Ελλάδα.

 

Με τις ίδιες διαδικασίες και τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο EPIRUS με πρωϊνό
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Επίσημο ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.