Αλεξανδρούπολη

Εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη
Αναχωρήσεις:
  • Από 15/10/2020 έως 18/10/2020 (4 ημέρες)

Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα:

Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 7:00 π.μ., στάσεις καθ’οδόν και άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Θα γνωρίσουμε μια σημαντική και σύγχρονη πόλη με το μοναδικό μεγάλο λιμάνι και με τον σπουδαιότερο συγκοινωνιακό κόμβο της Θράκης. Θα δούμε στην πόλη τον Φάρο που δεσπόζει στο κέντρο. Λειτούργησε για πρώτη φορά την 1η Ιουνίου του 1980, έχει ύψος 17 μέτρα και η εμβέλειά του είναι στα 24 ναυτικά μίλια. Το φως του σημαδεύει ανελλιπώς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το απόγευμα μπορεί κανείς να δει την δημοπρασία των ψαράδικων που φτάνουν με γεμάτα αμπάρια στο λιμάνι. Μπορούμε, επίσης, να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Λαογραφικό Μουσείο. Διαν/ση.

 

2η ημέρα:

Πρωινό και αναχωρούμε για το Σουφλί, φημισμένη κωμόπολη για τα κουκουλάρικα μεταξωτά της, θα επισκεφτούμε το μουσείο μεταξιού, κουκουλόσπιτο και χώρος εκτροφής μεταξοσκώληκα,όπου σήμερα είναι λαογραφικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το μοναδικό δάσος της Δάδιας, φυσικός πλούτος της περιοχής που φιλοξενεί 30 είδη αρπακτικών, προστατεύεται και συνδέεται οικολογικά με το δέλτα του Έβρου. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Διδυμότειχο, μια πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά με ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της περιοχής. Θα δούμε την ακρόπολη με το διπλό τείχος (εξού και το Διδυμότειχο) το πιο παλιό μουσουλμανικό τζαμί της Ευρώπης που δεσπόζει στο πλακόστρωτο κέντρο της πόλης 1.000 τμ χτισμένο το 1368. Γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. Διαν/ση.

 

3η ημέρα:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για Φέρες, μια κομώπολη κοντά στο δέλτα του Έβρου. Εδώ θα συναντήσουμε βυζαντινή ιστορία και θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Κοσμοσωτείρας, ένα αξιόλογο αρχιτεκτόνημα που ιδρύθηκε το 1152 από τον Ισαάκιο Κομνηνό όπου εδώ θάφτηκε. Το απόγευμα επιστροφή. Διαν/ση.

 

4η ημέρα:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας καθώς και τις αποσκευές μας αναχωρούμε για να επισκεφτούμε στο δρόμο μας τη πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης την Κομοτηνή. Ζωντανή πόλη αφού είναι έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με πολλές σχολές. Η Κομοτηνή είναι ένα κράμα ανατολίτικων και ευρωπαϊκών στοιχείων όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν ειρηνικά. Ένα παραδοσιακό καφέ και συνεχίζουμε για τη Ξάνθη μια πόλη που πεισματικά διατηρεί το γραφικό της χαρακτήρα μια πόλη παλιά και καινούργια με πλούσιο παρελθόν και δυναμικό παρόν. Ελεύθεροι να γνωρίσετε τη Ξάνθη , γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες και το απόγευμα επιστροφή στη πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διαν/σεις με Πρωινό στο ξενοδοχείο THALASSA APARTΜΕΝΤS

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho