Βουκουρέστι - Ιάσιο

Εκδρομή στο Βουκουρέστι - Ιάσιο
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής (5ήμερης)

   

  1η ημέρα

  Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 05:00 π.μ για τα σύνορα Προμαχώνα. Έλεγχος και δια μέσω Σαντάνσκι - Μπλαγκόεβγκραντ- Σόφια (περιφερειακά) και με ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε, περνώντας την πόλη Πλέβεν - Ρούσσε, την τελευταία πόλη της Βουλγαρίας, άφιξη στα σύνορα Ρουμανίας. Έλεγχος και περνάμε την Γέφυρα Φιλίας πάνω από τον Δούναβη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα

  Πρωινό και αναχωρούμε για το ιστορικό Ιάσιο, πρώην πρωτεύουσα της Μολδοβλαχίας και σπουδαίο Ελληνικό Πνευματικό Κέντρο της Βόρειας Ρουμανίας. Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί από εδώ ξεκίνησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης την Επανάσταση του 1821. Μια περιήγηση - ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη. Θα δούμε το Μέγαρο της Κουλτούρας (Πολιτισμού), το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το Ρολόι στον κεντρικό Πύργο, το Εθνικό Θέατρο ,την πλατεία Ένωσης και άλλα. Δείπνο - διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα

  Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε αξιόλογα αντιπροσωπευτικά μοναστήρια και εκκλησίες της πόλης και της περιοχής. Θα δούμε τον μεγαλύτερο ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Ρουμανίας όπου θα προσκυνήσουμε το λείψανο της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, την λαοφιλέστερη Αγία και σύμβολο της ενότητας των Βαλκανικών λαών, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου που πρωτοχτίστηκε το 1452 και αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι στις απεικονίσεις που έχει στο εξωτερικό του εμφανίζονται εκτός από Αγίους και Έλληνες φιλόσοφοι και την εκκλησία (σήμερα μοναστήρι) των Τριών Ιεραρχών. Επίσης θα επισκεφθούμε την Μονή Γκόλια όπου πολλές ελληνικές οικογένειες προσέφεραν πολλά αφού καταστράφηκε και τελευταία χτίστηκε από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μαυροκορδάτου. Ακόμα μπορούμε να επισκεφθούμε το μοναστήρι ψηλά στον λόφο Τσετατουια (Cetatuia) που σημαίνει φρούριο και χτίστηκε από τον Γεώργιο Δούκα (1669 – 1672). Η καμπάνα είναι αφιερωμένη από τον Ιωάννη Δούκα. Από ψηλά θα θαυμάσουμε τη θέα της σύγχρονης αλλά και της παλιάς πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα

  Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι. Άφιξη και ξενάγηση στην όμορφη πόλη. Θα δούμε το παλάτι της Βουλής χτισμένο από τον Τσαουσέσκου (ως το σπίτι του Λαού) το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτήριο του κόσμου, μετά το Πεντάγωνο. Θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Χρόνος ελεύθερος για αγορά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα

  Πρωινό κι αναχωρούμε για την Ελλάδα. Με τις ίδιες διαδικασίες και τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 2 διανυκτερεύσεις Βουκουρέστι με ημιδιατροφή

  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ιάσιο με ημιδιατροφή

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις με επίσημο ξεναγό όπως έχει το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΙΥΠΟΥ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.


   

   

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho