Άγιοι Σαράντα - Αργυρόκαστρο

Οι Άγιοι Σαράντα είναι δήμος του Νομού του Αυλώνα στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε έναν ανοικτό κόλπο του Ιονίου Πελάγους στην κεντρική Μεσόγειο, περίπου 14 χλμ. ανατολικά του βόρειου άκρου της Κέρκυρας. Η πόλη των Αγίων Σαράντα έχει πληθυσμό περίπου 41.173. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Βουθρωτό, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι Άγιοι Σαράντα έχουν Ελληνική μειονότητα και θεωρούνται ένα από τα δύο κέντρα της Ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση στις 07:00π.μ από την αγορά για Βόρεια Ήπειρο μέσω Εγνατίας. Στάση για καφέ προς Γιάννενα, και συνεχίζουμε για τα σύνορα Μαυροματίου. Άφιξη στα σύνορα, έλεγχος και από τα δύο τελωνεία και αναχώρηση για τους Αγίους Σαράντα. Η πρώτη μας στάση και επίσκεψη θα είναι στο Βουθρωτό, αρχαία ηπειρωτική (χαονική )πόλη. Εδώ θα δούμε τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο. Ένας μοναδικός χώρος που πρωτοκατοικήθηκε χιλιάδες χρόνια πρίν και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα. Θα δούμε το Θέατρο, το Βαπτιστήρι, το τείχος, τη Βασιλική, τον Βενετσιάνικο πύργο, την πύλη του Λέοντα, τον πύργο του Αλή Πασά και το μουσείο κ.α. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα(ατομικά) και προσωπική γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ, δείπνο με διασκέδαση και ζωντανή μουσική (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Αργυρόκαστρο. Την πόλη που γεννήθηκε ο Ενβέρ Χότζα και ο γνωστός λογοτέχνης Ισμαήλ Καντερέ. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι το κάστρο και η Ακρόπολις, που χρονολογείται τον 13ο αι. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης και να γνωρίσουμε το Αργυρόκαστρο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών του 1940, που βρίσκεται στην περιοχή Βουλιαράτες. Φόρο τιμής και συνεχίζουμε για τα σύνορα Κακαβιάς, προς Ελλάδα. Με τις ίδιες διαδικασίες και τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωϊνό

  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα – ποτά – διασκεδάσεις, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho