Ανατολική Ρωμυλία

Εκδρομή στην Ανατολική Ρωμυλία
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα: Πτολεμαϊδα – Μεσημβρία

  Συγκέντρωση στην αφετηρία μας και ώρα 05:00 π.μ αναχώρηση δια μέσω Καβάλας – Κομοτηνή – Ορεστιάδα – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιο. Με τις απαραίτητες στάσεις και μέσα από μια μια καινούρια διαδρομή Σβίλενγκραντ - Τοπόλογκραντ, θα περάσουμε το φυσικό πάρκο (βουνό) Στράντζα και θα φθάσουμε μέχρι την Μαύρη θάλασσα. Άφιξη στην Μεσημβρία (Νεσέμπαρ) η πόλη που είναι χτισμένη στις Χρυσές Ακτές και θεωρείται το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη με τις 42 εκκλησίες με βυζαντινό χρώμα και προστατεύεται από την UNESKO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξενάγηση το απόγευμα την παλιά πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα: Μεσημβρία – Βάρνα – Μονή Αλάτζα

  Πρόγευμα και αναχωρούμε για την μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας, την όμορφη Βάρνα. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Μονή Αλατζά χτισμένη μέσα στο βράχο αξιόλογο μοναστήρι του 5ου αιώνα. Επιστροφή στην Βάρνα με το σημαντικό λιμάνι της. Ξενάγηση στην πόλη, την Μητρόπολη (Κοιμήσεως Θεοτόκου) θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης με ένα μοναδικό στα Βαλκάνια Δελφινάριο. Ελεύθεροι στο γραφικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα: Μεσημβρία – Πύργο – Σωζόπολη – Αγχίαλος

  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αγχίαλο (Πομόριε). Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, παλιά ελληνικό, προσκύνημα, μια περιήγηση στην Αγχίαλο και συνεχίζουμε για την Σωζόπολη την αρχαία ελληνική πόλη αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα (αρχαία Απολλώνια). Εδώ θα συναντήσουμε ανθρώπους που μιλούν τα ελληνικά. Προσκύνημα τα λείψανα του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή που βρίσκεται στην αναστυλωμένη εκκλησία των Αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου. Συνεχίζουμε για Μπουργκάς (Πύργος) η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βαρνάλη. Περιήγηση στην πόλη με την μεγάλες πλατείες, δρόμους και πάρκα. επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα: Μεσημβρία – Φιλιππούπολη

  Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας, την γραφική Φιλιππούπολη (Πλοβντιβ) την πόλη που έχτισε ο Φίλιππος ο Β΄. Όμορφη πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Εύρου και ανάμεσα σε εφτά λόφους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, το Ρωμαϊκό θέατρο, το Πάνθεον κλπ. Μια βόλτα στον πεζόδρομο της γραφικής πόλης με την αγορά της και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα: Φιλιππούπολη – Πτολεμαΐδα

  Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επιστροφή μας μέσω Μπόροβετσ, το ξακουστό χιονοδρομικό κέντρο, μια στάση και δια μέσω Σαντάνσκι, καφέ, φαγητό συνεχίζουμε για τα σύνορα. Με τις καλύτερες εντυπώσεις άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις στην Μεσημβρία στο ξενοδοχείο FESTA PANORAMA με ημιδιατροφή

  • 1 διανυκτέρευση στην Φιλιππούπολη στο ξενοδοχείο GRAND με ημιδιατροφή

  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ξεναγός καθ’ όλη την διαδρομή

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

   

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho