Παράλια Μικράς Ασίας

7ήμερη εκδρομή στα Παράλια Μικράς Ασίας
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα

  Αναχώρηση από την νέα μας αφετηρία ώρα 22:00 μ.μ για τα Παράλια της Μικράς Ασίας μέσω συνόρων Κήπων. Άφιξη νωρίς το πρωί, έλεγχος στοιχείων και χρόνος για τα αφορολόγητα.

   

  2η ημέρα

  Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και δια μέσω Ύψαλα – Κεσσάνη, θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από την Καλλίπολη για Λάμψακο με το ferry-boat. Δια μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο για να φθάσουμε στο πανέμορφο Αϊβαλι, τις αλλοτινές Κυδωνιές, μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από Ελαιόδεντρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στο Αϊβαλί, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, σχολεία, εκκλησίες που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί, ένα καφέ στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και την αγορά της. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα

  Πρωινό και επίσκεψή στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα με 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Θα δούμε τις ελληνικές γειτονιές που ακόμα σώζονται τα υπέροχα σπίτια, ερείπια, και τον τεράστιο ναό των Ταξιαρχών (1890) σήμερα μουσείο. Μια περιήγηση και συνεχίζουμε για την αρχαία Πέργαμο, μια από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας με το Ασκληπιείο, τη βασιλική του Αγίου Ιωάννου και την κόκκινη αυλή. Διασχίζοντας γνωστές περιοχές άλλοτε ελληνικές όπως Φώκια - Μενεμένη άφιξη στην πολύπαθη Σμύρνη. Μια περιήγηση στην πόλη για να δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, την ελληνική περιοχή με το ξακουστό Κορδελιό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα

  Πρωινό και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι νότια στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1.000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του Αποστόλου Παύλου και ως μια από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, στον οίκο της Παναγίας και στην Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ακόμα θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά του και επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα

  Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Προύσα. Θα περάσουμε από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με άλλοτε πόλεις και χωριά ελληνικά όπως Μαγνησία – Ακχισάρ – Μπαλίκεσιρ και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για την φημισμένη κλειστή της με τα περίφημα μεταξωτά της. Δείπνο – διανυκτέρευση.

   

  6η ημέρα

  Πρωινό και μια περιήγηση με το πούλμαν να γνωρίσουμε την πόλη με το πολύ πράσινο, τον τάφο του Καραγκιόζη, το πράσινο τζαμί και απολαμβάνοντας πανοραμικά την όμορφη Προύσα αναχωρούμε για Τσανάκκαλε. Στο δρόμο μας θα επισκεφθούμε την πρώην πόλη Απολλωνία, σήμερα Γκιόλγιαζι, κτισμένο επάνω στη χερσόνησο δίπλα στην λίμνη Απολλωνιάδος σήμερα (Ουλουμπάτ). Στη συνέχεια στο δρόμος μας θα περάσουμε την πόλη Μουδανιά, Τρίγλια – Πάνορμος ελληνικές αρχαίες πόλεις και άφιξη στο Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για προσωπική γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  7η ημέρα

  Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Αρχαία Τροία. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο με το σήμα κατατεθέν, τον Δούρειο 'Ίππο. Τελειώνοντας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Μάδυτο (Eceabat) με ferry boat με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Άφιξη στα σύνορα με τις ίδιες διαδικασίες και τις απαραίτητες στάσεις καθ' οδόν άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν

  • 5 διαν/σεις με πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά (1 διαν/ση Αϊβαλί, 2 διαν/σεις Σμύρνη, 1 διαν/ση Πρόυσα, 1 διαν/ση Τσανάκκαλε)

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις με επίσημο ξεναγό καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ (ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ (ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ)


   

   

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho