Πόντος

10ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στον Πόντο
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Γενικό ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής (10ήμερης)

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την αφετηρία μας ώρα για τα σύνορα Κήπων, άφιξη, έλεγχος στοιχείων και με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, φαγητό περνάμε την Κωνσταντινούπολη, την κρεμαστή γέφυρα που ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική Τουρκία. Συνεχίζουμε προς τα υψίπεδα της Ανατολής και δια μέσω Νικομήδειας - Ατά Παζάρ, άφιξη στο Bolu (αρχαίο Βιθύνιον). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και συνεχίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι μας προς τον Πόντο που είναι γεμάτο από μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Διασχίζοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή, φτάνουμε στην Σαμψούντα, την αρχαία ΑΜΙΣΟ, η δεύτερη μεγαλύτερη και παλαιότερη πόλη του Πόντου με το σημαντικότερο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση – ξενάγηση την ελληνική γειτονιά με τα ελληνικά αρχοντικά, την πλατεία του Ρολογιού, την συνοικία Αγίας Τριάδας όπου υπήρχαν τα 4 ελληνικά σχολεία και άλλα αρχιτεκτονικά δείγματα της Χρυσής Εποχής. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στις ιδιαίτερες πατρίδες μας και μια προσωπική γνωριμία, δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναναχωρούμε κατά μήκος των ακτών του Εύξεινου Πόντου για την πρωτεύουσα των Κομνηνών, τη Τραπεζούντα. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάσεις για να επισκεφθούμε τα χωριά Οινόη (Unye), Φάτσα και φτάνουμε στα Κοτύωρα (Ordu). Εδώ θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής (σήμερα μουσείο) δίπλα στη Ψωμιάδειο Σχολή και το Πολυκάρπειον Παρθεναγωγείο. Συνεχίζουμε για την Κερασούντα, πόλη που φημίζεται για την παραγωγή κερασιών και λεφτοκαριών. Επίσκεψη στο ναό του Αγίου Νικολάου (σήμερα αρχαιολογικό μουσείο) και απόγευμα στην Τραπεζούντα - Ματσούκα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό. Ημέρα αφιερωμένη στην ωραιότερη πόλη του Πόντου που υπήρξε ο τελευταίος προμαχώνας του Βυζαντινού πολιτισμού. Θα επισκεφθούμε το ναό της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική της αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της (σήμερα μουσείο), το ναό του Αγίου Ευγενίου πολιούχο της Τραπεζούντας, το περίφημο φροντιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, το μεγαλοπρεπές αρχοντικό του τραπεζίτη Θεοφυλάκτου, την Παναγία Χρυσοκεφαλή, την εντυπωσιακή βίλα του Καπαγιαννίδη και το σπίτι της μέριμνας Ποντίων κυριών. Χρόνος ελεύθερος για προσωπική γνωριμία και αγορά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα:

  Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά χτισμένο πάνω στο βράχο με μακροχρόνια ιστορία, βαθιά ριζωμένη στη καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού. Φτάνοντας στο όρος Μελά υψόμετρο 1.300 μ. στην καρδιά των ποντιακών Άλπεων, θα θαυμάσουμε το συναρπαστικό τοπίο και θα γευτούμε ποντιακές νοστιμιές. Επιστρέφοντας από την ιστορική Ματσούκα και της τρίχας το γιεφύρι, θα συνεχίσουμε για τα Σούρμενα, μέσω Αρακλί. Θα θαυμάσουμε τη περιοχή του Όφης κατά μήκος του ποταμού, τα ποντιακά Παρχάρια, με τα ποντιόφωνα χωριά Τσαϊκάρα και Ουζούν Γκιόλ, υψόμετρο 1.100μ. με λίμνες και πολλά νερά. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που μιλούν την ποντιακή. Το τοπίο είναι καταπληκτικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  6η ημέρα:

  Πρωινό. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη για τις ιδιαίτερες πατρίδες μας. Επίσης όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Καρς (προαιρετικό) υπάρχει η δυνατότητα με την βοήθεια του ξεναγού μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  7η ημέρα:

  Πρωινό και ακολουθούμε τον δρόμο του μεταξιού. Θα περάσουμε το περίφημο πέρασμα Ζύγανας και σε λίγα χιλιόμετρα θα συναντήσουμε την πρωτεύουσα της Χαλδίας, την Αργυρούπολη (Γκιουμούσχανε). Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, από την μια πλευρά με πολλά διάσπαρτα ορυχεία από χρυσό και ασήμι και από την άλλη με τους Ακρίτες που υπερασπίζονταν το Βυζάντιο και την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα αμέτρητα κάστρα που ορθώνονται στις βουνοκορφές της περιοχής. Το τοπίο θα μας ενθουσιάσει με τιε εναλλαγές τοπίων, καταπράσινα βουνά, απέραντα υψίπεδα, βράχοι και φαράγγια. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μιθριδατικού βασιλείου του Πόντου και γενέτειρα του “πατέρα” της ιστορικής γεωγραφίας Στράβωνα, την Αμάσεια. Όμορφη πόλη χτισμένη στο φαράγγι του ποταμού Ίρι. Εδώ θα περπατήσουμε στις παλιές γειτονιές των Ελλήνων και των Αρμενίων. Στη πλατεία θα δούμε το μνημείο όπου είναι ο τόπος που απαγχονίστηκαν οι 714 κορυφαίες προσωπικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού. Ενώ στους βράχους θα δούμε τους λαξευμένους τάφους των Μιθριδάτων, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  8η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε μέσω Μερζιφούντας, τη γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας. Εδώ υπήρχε το κολέγιο Ανατόλιας, το οποίο προσέφερε στους νεαρούς Έλληνες και Αρμένιους σπουδαστές υψηλή, ποιοτική εκπαίδευση. Συνεχίζουμε μέσω Bolu – Izmit. Φτάνουμε το βράδυ στην πόλη. Διανυκτέρευση.

   

  9η ημέρα:

  Μετά το πρωινό μας μια ξενάγηση στα σημαντικά μνημεία του Ελληνισμού. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγιά Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος το 625 μ.Χ, την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής με το Αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών και την θρυλική Αγία Σοφία. Απόγευμα μια κρουαζιέρα (προαιρετικά) στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο. Χρόνος ελεύθερος για αγορές, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

   

  10η ημέρα:

  Αμέσως μετά το πρωινό μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής .Με τις απαραίτητες στάσεις και τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα και με πολλές έντονες, όμορφες εντυπώσεις και συγκινητικές αναμνήσεις ,άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 9 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωϊνό + δείπνο καθημερινά (εκτός Κων/πολης που περιλαμβάνει μόνο πρωινό)

  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις με επίσημο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

  • Αρχηγό - συνοδό του Γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κρουαζιέρα στον Βόσπορο και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό καθώς επίσης η μεταφορά στις ιδιαίτερες πατρίδες μας (χωριά).

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΗ ΓΙΑ 6ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho