Μόσχα - Αγία Πετρούπολη (Λευκές Νύχτες)

Μή διαθέσιμο πακέτο

  Πρόγραμμα εκδρομής (7ήμερο)

   

  1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΙΓΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και με πτήση της AirBaltic πετάμε για την Αγία Πετρούπολη, μέσω Ρίγας. Μετά την άφιξη στην Ρίγα, πρωτεύουσα της Λετονίας, σας περιμένει ένα δώρο του γραφείου μας – μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Η πανέμορφη Ρίγα ξεδιπλώνει το πολύχρωμο φολκλόρ της, προβάλλει τα απίστευτα ιστορικά της μνημεία, ποντάρει στη μεγάλη Art-Nuevo παράδοσή της και μας περιμένει να γνωρίσουμε την αυθεντικότητά της! Στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου η Ρίγα θεωρούταν πρότυπο αρχιτεκτονικού στυλ για το μοντερνισμό και μέχρι σήμερα συχνά ονομάζεται η μητρόπολη του Jugendstil (Γερμανικός Μοντερνισμός ή Αρτ Νουβό). Είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν διατηρήσει μια πλούσια κληρονομιά του στυλ Jugend στην αρχιτεκτονική, την τέχνη και το σχεδιασμό. Θα σταματήσουμε στο κέντρο και θα περπατήσουμε την Παλιά πόλη με εξαιρετικά αρχιτεκτονήματα και τα υπέροχα σοκάκια της. Βήμα προς βήμα θα ακολουθήσουμε την ιστορία της δεύτερης παλαιότερης χανσεατικής πόλης της Βαλτικής. Θα ήταν άσκοπο να προτείνει κανείς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και διαδρομές, η μαγεία της Ρίγας βρίσκεται παντού. Θα δούμε την Πλατεία Δημαρχείου, την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το κόκκινο κτίριο του Οίκου των Μαυροκέφαλων (συντεχνίας των άγαμων εμπόρων), τον Καθεδρικό ναό της Ρίγας, το κάστρο της Ρίγας - επίσημη κατοικία του Προέδρου, τα παλιά σπίτια Γκιλντ. Μετά την ξενάγηση θα έχετε ευκαιρία να απολαύσετε το καφέ σας (εξ’ ιδίων). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για αεροδρόμιο για να πάρουμε την επόμενη πτήση μας. Άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ’ οδών θα κάνουμε πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε το 1703 και μέσα σε μία δεκαετία έγινε η πρωτεύουσα της αχανούς Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Απέκτησε τη φήμη ως μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τον 20ο αιώνα άλλαξε ονομασία τρείς φορές, επίσης, έγινε μάρτυρας τριών επαναστάσεων και μιας πολιορκίας 900 ημερών. Όσοι επισκέφθηκαν την Αγία Πετρούπολη έστω μία φορά, για πάντα αφήνουν εδώ την καρδιά τους. Είναι η πιο μαγική, εξωπραγματική, αλλά ταυτόχρονα αυθεντική πόλη της Ρωσίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Μετά το πρωινό θα κάνουμε την ξενάγησή πόλεως. «Πολλοί ποιητές προσπαθούσαν να εξυμνήσουν τις βόρειες νύχτες μας, αλλά είναι αδύνατο να εκφράσει κανείς την ομορφιά τους σε λέξεις, όπως είναι αδύνατο να περιγράψουμε την μυρωδιά τριαντάφυλλων, που νιώθουμε στο νυχτερινό αέρα. Κανένας ποιητής δεν είναι στη θέση να εκφράσει την μαγική και άφατη σιωπή, τη γεμάτη ζωή και σκέψη, που κατεβαίνει το βράδυ στον Νέβα, ο οποίος ανασαίνει βαθιά μετά τον καύσωνα της μέρας κάτω από τα σύννεφα, τα φωτισμένα από το ηλιοβασίλεμα. Κανένας ζωγράφος δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τα έξοχα χρώματα που τρεμοσβήνουν στον ουρανό και αντικατοπτρίζονται στα νερά του ποταμού σαν στο δέρμα ενός χαμαιλέοντα ή σαν σε κρύσταλλο ή σαν σε πόλωση φωτός. Κανένας μουσικός δεν είναι ικανός να περιγράψει με τη μουσική τους ήχους της Πετρούπολης, οι οποίοι ανεβαίνουν από τη Γη στον Ουρανό και μετά πέφτουν κάτω στη γη», - έγραψε ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Απόλλων Γκριγκόριεφ για την Αγία Πετρούπολη. Θα δούμε τη λεωφόρο Νέφσκι, το πολυκατάστημα Γκοστίνιϊ Ντβορ, την Εκκλησία της Αναστάσεως, τον Ναό της Παναγίας της πόλης Καζάν, το κτίριο του Ναυαρχείου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου, την Πλατεία του Παλατιού και τα Χειμερινά Ανάκτορα, το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου και τις όμορφες γέφυρες διακοσμημένες με γλυπτά, περίτεχνα φανάρια και κομψοτεχνήματα από σφυρήλατο σίδερο, τον Ναό του Αγ. Νικολάου και το Θέατρο Μαριίνσκι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη-μουσείο – Πετροντβορέτς (Ανάκτορο του Πέτρου). Η πιο όμορφη από όλες τις πόλεις-μουσεία, που βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, είναι χτισμένη σε απόσταση 29 χλμ δυτικά από την Αγία Πετρούπολη, στις ακτές του Φιννικού κόλπου. Η πόλη δημιουργήθηκε αρχικά γύρω από τη μικρή θερινή έπαυλη του Μεγάλου Πέτρου. Κατά τον 18ο αιώνα το Πέτερχοφ (παλιά ονομασία του Πετροντβορέτς) εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μνημείο αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφθούμε το κομψό Μεγάλο Ανάκτορο και το μοναδικό Κάτω πάρκο με τα περίτεχνα σιντριβάνια και αγάλματα, εξαίσια εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο αυτού του τμήματος της ακτής του Φιννικού κόλπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγηση πόλεως. Θα περάσουμε στο νησί Βασίλιεφσκιϊ, θα σταματήσουμε για τις όμορφες φωτογραφίες στο Βέλος (Στρέλκα) της πόλης, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης και την Ακαδημία των Καλών Τεχνών. Θα επισκεφθούμε το Φρούριο των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Είναι το παλαιότερο κτήριο της πόλης, χτίστηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια του Μεγάλου Πέτρου. Ο αρχικός σκοπός του φρουρίου ήτανυπερασπίσει το έδαφος που αποκτήθηκε πρόσφατα από τους Σουηδούς. Εντούτοις, η κύρια χρήση του μέχρι το 1917 ήταν ως πολιτική φυλακή. Ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρ’ όλο που είναι πολύ απλό στο εξωτερικό του, έχει ένα θαυμάσιο μπαρόκ εσωτερικό. Οι περισσότεροι από τους κυβερνήτες της δυναστείας των Ρομάνωφ της Ρωσίας είναι θαμμένοι εδώ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου. Ο ναός είναι ένα υπέροχο μνημείο της δουλειάς αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και γλυπτών, που τον έχτιζαν στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών από το 1818 ως το 1858. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου, χωράει 14.000 άτομα. Οι θόλοι, οι τοίχοι και οι πύλες του είναι στολισμένοι με περισσότερες από 150 εικόνες με θέματα της Βίβλου. Μετά την ξενάγηση εμείς σας προτείνουμε , εάν το επιτρέπει ο καιρός, μια βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο !!! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε την Αγία Πετρούπολη. Ο Μεγάλος Πέτρος έφτιαξε την πόλη του με πρότυπο το Άμστερνταμ, διατήρησε τα ρεύματα του Δέλτα ως κανάλια . Το ποταμόπλοιο κατεβαίνει τους ποταμούς Νέβα, Φοντάνκα και Μόικα, γεμίζοντας τα μάτια και την ψυχή μας με την πλούσια ομορφιά των κτηρίων που βρίσκονται κατά μήκος του νερού. Θα δείτε και πάλι τα θαυμάσια αρχιτεκτονικά σύνολα της πόλης– μουσείου με μοναδικές γέφυρες, μεγαλοπρεπές παλάτια και τα μνημεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ

  Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο HERMITAGE. Το Ερμιτάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, μεταξύ αυτών και τα Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιϊας. Είναι αδύνατο να δείτε την τεράστια συλλογή του Ερμιτάζ σε μία ή δύο επισκέψεις. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000. Στη συνέχεια μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και αναχωρούμε για Μόσχα με εξπρές τρένο Sapsan. Άφιξη στη Μόσχα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ’ οδών θα κάνουμε πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ρωσίας. Αν και ξεκίνησε ως άσημο ακριτικό οχυρό, η Μόσχα έφτασε να κυβερνά το ένα έκτο της γης. Η ιστορία της πόλης σηματοδοτήθηκε από στιγμές δόξας αλλά και παλινδρομήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο αιώνων, κατά τους οποίους πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν η Αγία Πετρούπολη, ενώ η Μόσχα αναπαυόταν στις δάφνες της ως σεβάσμια γηραιά κυρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

  Μετά το πρωινό ξεκινάμε ξενάγηση πόλεως. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την πολυτέλεια και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης. «Η Μόσχα δεν είναι μια συνηθισμένη μεγάλη πόλη, από τις οποίες υπάρχουν χιλιάδες, η Μόσχα δεν είναι μια σιωπηλή μάζα από κρύες πέτρες ... όχι! έχει τη δική της ψυχή, τη δική της ζωή» - έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Μ. Λέρμοντωφ. Θα δούμε την οδό Τβερσκάγια, το άγαλμα του Μαγιακόφσκιϊ, την Πλατεία του Πούσκιν, το Δημαρχείο της Μόσχας, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης του Πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκιϊ (Μακρυχέρης), τη Ντούμα (Κοινοβούλιο), την Πλατεία Θεάτρου (Τεατράλναγια) στο κέντρο της οποίας δεσπόζει μία από τις πιο διάσημες σκηνές όπερας και μπαλέτου στον κόσμο, το Θέατρο Μπολσόι, την Πλατεία Λουμπιάνκα με τα διαβόητα πρώην γραφεία της KGB, το άγαλμα του Κύριλλου και Μεθοδίου, τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρα, την Πλατεία Μανέζ, το γνωστό κατάστημα ΓΚΟΥΜ, το πάρκο του Αλεξάνδρου και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η καρδιά της Μόσχας αναμφίβολα χτυπά στο Κρεμλίνο, το οποίο και θα επισκεφθούμε σήμερα. Από την εποχή της ίδρυσής του, ανέκαθεν αποτελούσε το κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και ο ρόλος του υπήρξε πάντα πρωταγωνιστικός. Μέχρι και σήμερα, το Κρεμλίνο συνεχίζει να λειτουργεί ως η πολιτική έδρα της χώρας. Πρόκειται για ένα οχυρό, κτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Μόσκοβα, πάνω σ’ έναν μικρό λόφο, που περικλείεται από τείχος εξοπλισμένο με είκοσι πύργους, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση κτισμάτων (παλάτια, εκκλησίες, μνημεία, κατοικίες, γραφεία, μουσεία και αίθουσες συνεδριάσεων), τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχες ένδοξες εποχές της ρωσικής ιστορίας. Θα δούμε τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον ναό του Αρχαγγέλου, τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Ανάκτορο των Πατριαρχών, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν του Τρομερού, το κτίριο της Γερουσίας, το Τσάρο- Κανόνι, την Τσαρίνα-Καμπάνα, το Παλάτι του Κρεμλίνου. Στην ανατολική πλευρά του Κρεμλίνου απλώνει τα όριά της η περίφημη Κόκκινη Πλατεία. Η Πύλη της Αναστάσεως, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας Καζάν, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το γρανιτένιο Μαυσωλείο του Λένιν δίπλα στο τείχος του Κρεμλίνου αποτελούν τις καθιερωμένες στάσεις που πραγματοποιούν οι επισκέπτες της τεράστιας πλατείας. Δίχως αμφιβολία, όμως, το στολίδι της Κόκκινης Πλατείας δεν είναι άλλο από τον εμβληματικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, με τους πολύχρωμους κρεμμυδοειδείς τρούλους. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  6η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

  Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγηση μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το πάρκο-μουσείο Κολόμενσκογιε – πρώην θερινή κατοικία των τσάρων της Ρωσίας, κτίστηκε το 16ο -17ο αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στις αίθουσες του ξύλινου ανακτόρου του Αλεξέι Μιχάιλοβιτς, που ονομάζεται από τους συγχρόνους του «όγδοο θαύμα του κόσμου". Το παλάτι εντυπωσίαζε τους επισκέπτες του με την εμφάνισή του και την πλούσια εσωτερική διακόσμηση. Στο 18 ο αιώνα η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Αγ. Πετρούπολη. Προσπαθούσαν να διατηρήσουν την εξοχική κατοικία των τσάρων στη Μόσχα, αλλά μεγάλο ξύλινο κτίριο σταδιακά καταστρεφόταν. Το 1767, λόγω της ακριβής συντήρησης του ανακτόρου, η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Μεγάλη διέταξε να το αποσυναρμολογήσουν, αφού έκανε λεπτομερείς μετρήσεις και σχέδια. Λόγω αυτών των πολύτιμων εγγράφων στη συνέχεια το παλάτι θα μπορούσε να αποκατασταθεί. Η ιδέα της ανοικοδόμησης του παλατιού τέθηκε στη δεκαετία του '90 του 20ου αιώνα και υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση της Μόσχας. Το ανάκτορο αποτελείται από 7 παλάτια σε διαφορετικά επίπεδα: διαμερίσματα τσάρου, τσαρίνας και των παιδιών τους. Οι επισκέπτες του αρχοντικού μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Στο ανάκτορο, εκτός από τη ξενάγηση, σας περιμένει και ένα δώρο-έκπληξη! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μετρό της Μόσχας. Θεωρείται από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή πως ορισμένοι σταθμοί του μοσχοβίτικου μετρό συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και πραγματοποιούνται σ’ αυτούς ξεναγήσεις. Διακοσμημένοι με εμβληματικά γλυπτά, εντυπωσιακούς πολυελαίους, πολύχρωμα βιτρό και μωσαϊκά, πολλοί σταθμοί του μετρό δίνουν την εντύπωση στον ξένο επισκέπτη πως βρίσκεται σ’ ένα υπόγειο μουσείο ή στις αίθουσες ενός ανακτόρου. Η σημερινή μας ξενάγηση τελειώνει με την επίσκεψη στην περιοχή Αρμπάτ, μία από τις πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες στην καρδιά της Μόσχας Σημείο αναφοράς της δημοφιλούς περιοχής είναι ο ομώνυμος πεζόδρομος (μήκους 800 μ.), που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Η πεζοδρομημένη Παλιά Αρμπάτ πλαισιώνετε από παλαιοπωλεία, καταστήματα ρούχων και αναμνηστικών, καθώς από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, φαστ-φουντ. Το 19ο αιώνα στην Παλιά Αρμπάτ σύχναζαν ζωγράφοι, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς και διανοούμενοι. Ορισμένα από τα σπίτια στα οποία έμεναν συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως μουσεία, ενώ και πολλά άλλα κτήρια της περιοχής έχουν αναπαλαιωθεί και βαφεί σε παστέλ τόνους του μπλε, του πράσινου και της ώχρας. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  7η ημέρα: ΜΟΣΧΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Μετά το πρωινό αφήνουμε τα δωμάτια μας και αναχωρούμε για την τελευταία ξενάγηση της Μόσχας. Θα περάσουμε από τους λόφους των Σπουργιτιών, εκεί που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Θα σταματήσουμε στον λόφο του Προσκυνήματος, στο Πάρκο της Νίκης. Είναι το μεγαλύτερο μνημειακό συγκρότημα της χώρας αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα του σοβιετικού λαού ενάντια στους ναζιστικούς εισβολείς. Το Πάρκο δημιουργήθηκε σε ανάμνηση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως ονομάζουν οι Ρώσοι το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ολοκληρώθηκε το 1995, για να γιορταστεί η επέτειος των 50 ετών από τη λήξη του πολέμου. Η κεντρική λεωφόρος με της κρήνες οδηγεί στο κεντρικό Μνημείο της Νίκης, έναν οβελίσκο ύψος 142 μέτρων, που σχεδιάστηκε προς τιμήν της θεάς Νίκης των αρχαίων Ελλήνων και στο Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ή αλλιώς το Μουσείο της Νίκης. Το μουσείο περιέχει μοναδικά εκθέματα του πολέμου. Εμείς όμως θα επισκεφθούμε ένα άλλο μουσείο που βρίσκεται κοντά στο πάρκο - το Πανοραμικό μουσείο «Η Μάχη του Μποροντινό», όπου αναπαρασταίνεται η μάχη ανάμεσα στο στρατό του Ναπολέοντα και τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Μποροντινό στις 26 Αυγούστου του 1812. Στο Πανοραμικό μουσείο εκτίθεται ένα πρωτότυπο έργο της πολεμικής ζωγραφικής του Φρανς Ρούμπο για τα εκατοντάχρονα της μεγάλης εκείνης μάχης. Το ζωγραφικό πανό έχει περιφέρεια μήκους 115 μ και ύψος15 μ. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και το δικό μας όμορφο ταξίδι έφτασε προς το τέλος του. Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγουμε για το σπίτι μας !!! Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με την πτήση της AirBaltic (μέσω Ρίγας)

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά από Πτολεμαϊδα - Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - Πτολεμαϊδα
  • • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Ρίγα - Αγία Πετρούπολη & Μόσχα - Ρίγα – Θεσσαλονίκη με πτήσεις της AirBaltic
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων – 165,00 € ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας
  • Εισιτήρια express τρένου (οικονομικής θέσης) για δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη - Μόσχα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή: 6 πρωινά και 6 δείπνα στα ξενοδοχεία
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
  • Ακουστικά στην διάρκεια ξεναγήσεων
  • Βίζα Ρωσίας
  • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτική (για άτομα κάτω των 75 ετών)
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Registration στο ξενοδοχείο (τοπικοί φόροι)
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • 1 βαλίτσα μέχρι 20 κιλά
   ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα κιλά δεν μοιράζονται μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν μαζί. Οι αποσκευές αντιστοιχούν κατ’ άτομο.

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  - Επιβάρυνση στην Ιατροφαρμακευτική Ασφάλεια για άτομα από 75 ετών και πάνω – 10,00 € κατ’ άτομο
  - Επιβάρυνση για επείγουσα έκδοση βίζας – 45,00 € κατ’ άτομο 
  - Αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά.
  - Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  Για την έκδοσή της βίζας Ρωσίας απαιτούνται:
  - Πρωτότυπο διαβατήριο, υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, το οποίο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 2 κενές σελίδες θεωρήσεων, και το οποίο πρέπει να ισχύει για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά τη λήξη της θεώρησης
  - Συμπληρωμένη Αίτηση του Προξενείου
  - Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων
  - Μια (1) πρόσφατη (εντός τελευταίου 6μήνου !!!) έγχρωμη φωτογραφία 3,5 x 4,5 σε λευκό φόντο
  - 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση.


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ:

  * Οφείλετε να διαβάσετε το πρόγραμμα ταξιδιού που επιλέξατε, την τιμή του, το τι περιλαμβάνεται στην τιμή
  * Να έχετε ενημερωθεί για τους Γενικούς όρους συμμετοχής
  * Να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho