Μόσχα - Αγία Πετρούπολη (Λευκές Νύχτες)

Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΣΧΑ

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και πετάμε για Μόσχα. Άφιξη στη Μόσχα. Αν και ξεκίνησε ως άσημο ακριτικό οχυρό, η Μόσχα έφτασε να κυβερνά το ένα έκτο της γης. Η ιστορία της πόλης σηματοδοτήθηκε από στιγμές δόξας αλλά και παλινδρομήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο αιώνων, κατά τους οποίους πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν η Αγία Πετρούπολη, ενώ η Μόσχα αναπαυόταν στις δάφνες της ως σεβάσμια γηραιά κυρία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ’ οδών ξεκινάμε γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την οδό Τβερσκάγια, το άγαλμα του Μαγιακόφσκιϊ, την Πλατεία του Πούσκιν, το Δημαρχείο της Μόσχας, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης του Πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκιϊ (Μακρυχέρης), τη Ντούμα (Κοινοβούλιο), την Πλατεία Θεάτρου (Τεατράλναγια) στο κέντρο της οποίας δεσπόζει μία από τις πιο διάσημες σκηνές όπερας και μπαλέτου στον κόσμο, το Θέατρο Μπολσόι, την Πλατεία Λουμπιάνκα με τα διαβόητα πρώην γραφεία της KGB, το άγαλμα του Κύριλλου και Μεθοδίου, την Πλατεία Μανέζ, το γνωστό κατάστημα ΓΚΟΥΜ και την καρδιά της Μόσχας την Κόκκινη Πλατεία με τον Ναό του Αγίου Βασιλείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

   

  2η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

  Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγησή μας. Σήμερα θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, την μονή Νοβοντεβιτσι - ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου -17ου αιώνα, ίσως το ωραιότερο από τα οχυρωμένα εκκλησιαστικά συγκροτήματα που σχηματίζουν ημικύκλιο στα νότια της Μόσχας, περιλαμβάνεται στη Λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα περάσουμε από τους λόφους των Σπουργιτιών, εκεί που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Θα επισκεφθούμε το χωριό-μουσείο Κολόμενσκογιε – πρώην θερινή κατοικία των τσάρων της Ρωσίας, κτίστηκε το 16ο -17ο αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στις αίθουσες του ξύλινου ανακτόρου του Αλεξέι Μιχάιλοβιτς, που ονομάζεται από τους συγχρόνους του «όγδοο θαύμα του κόσμου". Το παλάτι εντυπωσίαζε τους επισκέπτες του με την εμφάνισή του και την πλούσια εσωτερική διακόσμηση. Στο 18ο αιώνα όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Αγ. Πετρούπολη, το Κολόμενσκογιε έχασε την αρχική σημασία του, αλλά παρ’ όλα αυτά , συνέχισε να είναι η εξοχική κατοικία των τσάρων. Προσπαθούσαν να το διατηρήσουν, αλλά μεγάλο ξύλινο κτίριο σταδιακά καταστρεφόταν. Το 1767, ακριβώς εκατό χρόνια μετά την κατασκευή του, λόγω της ακριβής συντήρησης του ανακτόρου, η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Μεγάλη διέταξε να το αποσυναρμολογήσουν, αφού έκανε λεπτομερείς μετρήσεις και σχέδια. Λόγω αυτών των πολύτιμων εγγράφων στη συνέχεια το παλάτι θα μπορούσε να αποκατασταθεί. Η ιδέα της ανοικοδόμησης του παλατιού τέθηκε στη δεκαετία του '90 του 20ου αιώνα και υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση της Μόσχας. Η συνολική έκταση ανακτόρου είναι άνω των 7 χιλ. τετραγωνικών μέτρων. Το ανάκτορο αποτελείται από 7 παλάτια σε διαφορετικά επίπεδα: διαμερίσματα τσάρου, τσαρίνας και των παιδιών τους. Οι επισκέπτες του αρχοντικού μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Στο ανάκτορο, εκτός από τη ξενάγηση, σας περιμένει και ένα δώρο-έκπληξη! Στη συνέχεια θα δούμε το Πάρκο της Νίκης. Το Πάρκο δημιουργήθηκε σε ανάμνηση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως ονομάζουν οι Ρώσοι το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ολοκληρώθηκε το 1995, για να γιορταστεί η επέτειος των 50 ετών από τη λήξη του πολέμου. Η κεντρική λεωφόρος με της κρήνες οδηγεί στο κεντρικό Μνημείο της Νίκης, έναν οβελίσκο ύψος 142 μέτρων, που σχεδιάστηκε προς τιμήν της θεάς Νίκης των αρχαίων Ελλήνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

   

  3η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

  Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγησή μας. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την πολυτέλεια και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης. «Η Μόσχα δεν είναι μια συνηθισμένη μεγάλη πόλη, από τις οποίες υπάρχουν χιλιάδες, η Μόσχα δεν είναι μια σιωπηλή μάζα από κρύες πέτρες ... όχι! έχει τη δική της ψυχή, τη δική της ζωή» - έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Μ. Λέρμοντωφ. Σήμερα θα δούμε το πάρκο του Αλεξάνδρου, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα ξεναγηθούμε στο χώρο του Κρεμλίνου. Ως ακρόπολη των τσάρων, ως κέντρο διοίκησης της Σοβιετικής Ένωσης, ως έδρα της Ρώσικης κυβέρνησης σήμερα, το Κρεμλίνο υπήρξε πάντα σύμβολο του κράτους. Θα δούμε τον Ανάκτορο των Συνεδρίων, Κωδωνοστάσιο Ιβάν του Μεγάλου, το Τσάρο-Κανόνι, την Τσαρίνα-Καμπάνα, το Ανάκτορο των Πατριαρχών, το κτήριο αυτό είχε ανοικοδομηθεί για τον πατριάρχη Νίκωνα το 1652-6, θα επισκεφθούμε μία από τις γραφικές εκκλησίες της Πλατείας των Καθεδρικών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο των Πανοπλιών (ή Θησαυροφυλάκιο). Στις εννέα αίθουσές του παρουσιάζονται τα πλούτη που συγκέντρωσαν με την πάροδο των αιώνων οι τσάροι και οι Ρώσοι πρίγκιπες. Εδώ βρίσκονται πρότυπα έργα της ρωσικής και της ξένης διακοσμητικής τέχνης, συλλογή ρωσικών όπλων από τον 13ο ως τον 17ο αι., ρωσικών και δυτικοευρωπαϊκών ασημένιων σκευών από τις αρχές του 12ου μέχρι και τον 20ο αιώνα, σπανιότατη συλλογή τσαρικών θρόνων, αμαξών, μοντέλα υφαντουργικής τέχνης, ξυλογλυπτικής, δώρα των δυτικοευρωπαϊκών κρατών στους Ρώσους τσάρους. Τελειώνουμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στο πεζόδρομο Αρμπάτ, όπου θα έχετε χρόνο για αγορές ή για ένα καφέ. Η πεζοδρομημένη Παλιά Αρμπάτ πλαισιώνετε από παλαιοπωλεία, καταστήματα ρούχων και αναμνηστικών, καθώς από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, φαστ-φουντ και παραδοσιακές ρώσικες παμπ (τρακτιρ). Το 19ο αιώνα στην Παλιά Αρμπάτ σύχναζαν ζωγράφοι, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς και διανοούμενοι. Ορισμένα από τα σπίτια στα οποία έμεναν συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως μουσεία, ενώ και πολλά άλλα κτήρια της περιοχής έχουν αναπαλαιωθεί και βαφεί σε παστέλ τόνους του μπλε, του πράσινου και της ώχρας. Σήμερα ζωγράφοι, πλανόδιοι μουσικοί και ποιητές αναβιώνουν την μποέμ ατμόσφαιρα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε με διάφορους τρόπους: να πάτε στο θέατρο, στο τσίρκο ή να βγείτε για ένα ποτό … Εσείς αποφασίζετε.

   

  4η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Μετά το πρωινό μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό ή στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη. Η Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε το 1703 και μέσα σε μία δεκαετία έγινε η πρωτεύουσα της αχανούς Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Απέκτησε τη φήμη ως μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τον 20ο αιώνα άλλαξε ονομασία τρείς φορές, επίσης, έγινε μάρτυρας τριών επαναστάσεων και μιας πολιορκίας 900 ημερών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ’ οδών ξεκινάμε ξενάγηση πόλεως. Θα δούμε τη λεωφόρο Νέφσκι, το πολυκατάστημα Γκοστίνιϊ Ντβορ, την Εκκλησία της Αναστάσεως , τον Ναό της Παναγίας της πόλης Καζάν, το κτίριο του Ναυαρχείου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου, την Πλατεία του Παλατιού και τα Χειμερινά Ανάκτορα, το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου και τις όμορφες γέφυρες διακοσμημένες με γλυπτά, περίτεχνα φανάρια και κομψοτεχνήματα από σφυρήλατο σίδερο, τον Ναό του Αγ. Νικολάου και το Θέατρο Μαριίνσκι. Θα περάσουμε στο νησί Βασίλιεφσκιϊ, θα σταματήσουμε για τις όμορφες φωτογραφίες στο Βέλος (Στρέλκα) της πόλης, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης και την Ακαδημία των Καλών Τεχνών, το Φρούριο των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε την πρώτη σας βόλτα στην Βενετία του Βορρά…

   

  5η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη Πούσκιν (βρίσκεται 30 χλμ. από την Αγ. Πετρούπολη) για να κάνουμε ξενάγηση στο Τσάρσκογιε Σελό. Το πολυτελές ανάκτορο του Τσάρσκογιε Σελό σχεδιάστηκε το 1752 από τον Ραστρέλι για την τσαρίνα Ελισάβετ. Εκείνη το ονόμασε Ανάκτορο της Αικατερίνης προς τιμή της μητέρας της, Αικατερίνης Α’. Από τις αρχές του 18ου αι. ήταν η θερινή διαμονή των τσάρων της Ρωσίας. Αιώνες ολόκληρους κράτησε το χτίσιμό του από Ρώσους αρχιτέκτονες, που δημιούργησαν ένα σύνολο εξαιρετικής μεγαλοπρέπειας. Το υπέροχο Ανάκτορο της Αικατερίνης είναι ένα από τα ωραιότερα μνημεία του ρωσικού μπαρόκ, εκεί βρίσκεται και η φημισμένη Κεχριμπαρένια Αίθουσα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη-μουσείο – Πετροντβορέτς (Ανάκτορο του Πέτρου), η πιο όμορφη από όλες τις πόλεις-μουσεία, που βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, είναι χτισμένη σε απόσταση 29 χλμ δυτικά από την Αγία Πετρούπολη, στις ακτές του Φιννικού κόλπου. Η πόλη δημιουργήθηκε αρχικά γύρω από τη μικρή θερινή έπαυλη του Μεγάλου Πέτρου. Κατά τον 18ο αιώνα το Πέτερχοφ (παλιά ονομασία του Πετροντβορέτς) εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μνημείο αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφθούμε το Κάτω πάρκο με τα σιντριβάνια και αγάλματα, εξαίσια εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο αυτού του τμήματος της ακτής του Φιννικού κόλπου. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Το απόγευμα ελεύθερο. Εξερευνήστε την πόλη του Πέτρου … Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία: και άλλα μουσεία (εάν έχετε ακόμα όρεξη), όμορφες καφετέριες, θέατρα και, βεβαίως, μαγαζιά…. Δείπνο.

   

  6η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγησή μας. Όσοι επισκέφθηκαν την Αγία Πετρούπολη έστω μία φορά, για πάντα αφήνουν εδώ την καρδιά τους. Είναι η πιο μαγική, εξωπραγματική, αλλά ταυτόχρονα αυθεντική πόλη της Ρωσίας. «Πολλοί ποιητές προσπαθούσαν να εξυμνήσουν τις βόρειες νύχτες μας, αλλά είναι αδύνατο να εκφράσει κανείς την ομορφιά τους σε λέξεις, όπως είναι αδύνατο να περιγράψουμε την μυρωδιά τριαντάφυλλων, που νιώθουμε στο νυχτερινό αέρα. Κανένας ποιητής δεν είναι στη θέση να εκφράσει την μαγική και άφατη σιωπή, τη γεμάτη ζωή και σκέψη, που κατεβαίνει το βράδυ στον Νέβα, ο οποίος ανασαίνει βαθιά μετά τον καύσωνα της μέρας κάτω από τα σύννεφα, τα φωτισμένα από το ηλιοβασίλεμα. Κανένας ζωγράφος δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τα έξοχα χρώματα που τρεμοσβήνουν στον ουρανό και αντικατοπτρίζονται στα νερά του ποταμού σαν στο δέρμα ενός χαμαιλέοντα ή σαν σε κρύσταλλο ή σαν σε πόλωση φωτός. Κανένας μουσικός δεν είναι ικανός να περιγράψει με τη μουσική τους ήχους της Πετρούπολης, οι οποίοι ανεβαίνουν από τη Γη στον Ουρανό και μετά πέφτουν κάτω στη γη», - έγραψε ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Απόλλων Γκριγκόριεφ για την Αγία Πετρούπολη. Σήμερα θα επισκεφθούμε το HERMITAGE. Το Ερμιτάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, μεταξύ αυτών και τα Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιϊας. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000. Είναι αδύνατο να δείτε την τεράστια συλλογή του Ερμιτάζ σε μία ή δύο επισκέψεις. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου. Ο ναός είναι ένα υπέροχο μνημείο της δουλειάς αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και γλυπτών, που τον έχτιζαν στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών από το 1818 ως το 1858. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου, χωράει 14.000 άτομα. Οι θολοί, οι τοίχοι και οι πύλες του είναι στολισμένοι με περισσότερες από 150 εικόνες με θέματα της Βίβλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

   

  7η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και το δικό μας όμορφο ταξίδι έφτασε προς το τέλος του. Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Μόσχα (*)
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αγία Πετρούπολη - Θεσσαλονίκη (**)
  • (*/ **) Οι τιμή του πακέτου έχει υπολογισθεί βάσει συγκεκριμένου οικονομικού ναύλου. Σε περίπτωση εξαντλήσεως των θέσεων σε αυτό το ναύλο θα υπάρχει ανάλογη επιβάρυνση στο πακέτο.
  • Αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήριο τρένου express οικονομικής θέσης για μεταφορά Μόσχα-Αγία Πετρούπολη (ο τρόπος μεταφοράς καθορίζεται από τον διοργανωτή)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας για γκρουπ από 20 ατόμων και πάνω
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Βίζα Ρωσίας (***)
  • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτική (για άτομα κάτω των 75 ετών)
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Registration στα ξενοδοχεία (τοπικοί φόροι)
  • Φόροι αεροδρομίων
   ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  - Επιβάρυνση στην Ιατροφαρμακευτική Ασφάλεια για άτομα από 75 ετών και πάνω – 7,00 € κατ’ άτομο
  - Επιβάρυνση για επείγουσα έκδοση βίζας – 45,00 € κατ’ άτομο
  - Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  (***) Για την έκδοσή της βίζας Ρωσίας απαιτούνται:
  - Συμπληρωμένη Αίτηση του Προξενείου.
  - Μια (1) φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
  - Το διαβατήριό σας υπογεγραμμένο ισχύος 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.
  - 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση.


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho