Μόσχα - Αγία Πετρούπολη (Λευκές Νύχτες)

Αναχωρήσεις:
 • Από 20/06/2019 έως 26/06/2019 (7 ημέρες)

Πρόγραμμα εκδρομής (7ήμερο)

 

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και με απευθείας πτήση της AEGEAN πετάμε για Μόσχα. Μετά την άφιξη και τυπικές διαδικασίες στο αεροδρόμιο της Ρώσικης πρωτεύουσας θα συναντηθούμε με τον Ελληνόφωνο ξεναγό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και αμέσως θα ξεκινήσουμε γνωριμία με την πόλη! Αν και ξεκίνησε ως άσημο ακριτικό οχυρό, η Μόσχα έφτασε να κυβερνά το ένα έκτο της γης. Η ιστορία της πόλης σηματοδοτήθηκε από στιγμές δόξας αλλά και παλινδρομήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο αιώνων, κατά τους οποίους πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν η Αγία Πετρούπολη, ενώ η Μόσχα αναπαυόταν στις δάφνες της ως σεβάσμια γηραιά κυρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε ξενάγηση πόλεως. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την πολυτέλεια και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης. «Η Μόσχα δεν είναι μια συνηθισμένη μεγάλη πόλη, από τις οποίες υπάρχουν χιλιάδες, η Μόσχα δεν είναι μια σιωπηλή μάζα από κρύες πέτρες ... όχι! έχει τη δική της ψυχή, τη δική της ζωή» - έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Μ. Λέρμοντωφ. Θα δούμε την οδό Τβερσκάγια, το άγαλμα του Μαγιακόφσκιϊ, την Πλατεία του Πούσκιν, το Δημαρχείο της Μόσχας, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης του Πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκιϊ (Μακρυχέρης), τη Ντούμα (Κοινοβούλιο), την Πλατεία Θεάτρου (Τεατράλναγια) στο κέντρο της οποίας δεσπόζει μία από τις πιο διάσημες σκηνές όπερας και μπαλέτου στον κόσμο, το Θέατρο Μπολσόι, την Πλατεία Λουμπιάνκα με τα διαβόητα πρώην γραφεία της KGB, το άγαλμα του Κύριλλου και Μεθοδίου, τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, την Πλατεία Μανέζ, το γνωστό κατάστημα ΓΚΟΥΜ, το πάρκο του Αλεξάνδρου και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η καρδιά της Μόσχας αναμφίβολα χτυπά στο Κρεμλίνο, το οποίο και θα επισκεφθούμε σήμερα. Από την εποχή της ίδρυσής του, ανέκαθεν αποτελούσε το κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και ο ρόλος του υπήρξε πάντα πρωταγωνιστικός. Μέχρι και σήμερα, το Κρεμλίνο συνεχίζει να λειτουργεί ως η πολιτική έδρα της χώρας. Πρόκειται για ένα οχυρό, κτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Μόσκοβα, πάνω σ’ έναν μικρό λόφο, που περικλείεται από τείχος εξοπλισμένο με είκοσι πύργους, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση κτισμάτων (παλάτια, εκκλησίες, μνημεία, κατοικίες, γραφεία, μουσεία και αίθουσες συνεδριάσεων), τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχες ένδοξες εποχές της ρωσικής ιστορίας. Θα δούμε τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον ναό του Αρχαγγέλου, τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Ανάκτορο των Πατριαρχών, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν του Τρομερού, το κτίριο της Γερουσίας, το Τσάρο-Κανόνι, την Τσαρίνα-Καμπάνα, το Παλάτι του Κρεμλίνου. Στην ανατολική πλευρά του Κρεμλίνου απλώνει τα όριά της η περίφημη Κόκκινη Πλατεία. Η Πύλη της Αναστάσεως, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας Καζάν, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το γρανιτένιο Μαυσωλείο του Λένιν δίπλα στο τείχος του Κρεμλίνου αποτελούν τις καθιερωμένες στάσεις που πραγματοποιούν οι επισκέπτες της τεράστιας πλατείας. Δίχως αμφιβολία, όμως, το στολίδι της Κόκκινης Πλατείας δεν είναι άλλο από τον εμβληματικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, με τους πολύχρωμους κρεμμυδοειδείς τρούλους. Μετά την ξενάγηση είναι προγραμματισμένη επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε ξενάγηση πόλεως. Θα περάσουμε από τους λόφους των Σπουργιτιών, εκεί που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στον λόφο του Προσκυνήματος, στο Πάρκο της Νίκης. Είναι το μεγαλύτερο μνημειακό συγκρότημα της χώρας αφιερωμένο στον ηρωικό αγώνα του σοβιετικού λαού ενάντια στους ναζιστικούς εισβολείς. Το Πάρκο δημιουργήθηκε σε ανάμνηση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως ονομάζουν οι Ρώσοι το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ολοκληρώθηκε το 1995, για να γιορταστεί η επέτειος των 50 ετών από τη λήξη του πολέμου. Η κεντρική λεωφόρος με της κρήνες οδηγεί στο κεντρικό Μνημείο της Νίκης, έναν οβελίσκο ύψος 142 μέτρων, που σχεδιάστηκε προς τιμήν της θεάς Νίκης των αρχαίων Ελλήνων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ή αλλιώς το Μουσείο της Νίκης. Το μουσείο περιέχει μοναδικά εκθέματα του πολέμου. Τα μαργαριτάρια του μουσείου είναι έξι διόραμα: «Η αντεπίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων έξω από τη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 1941», «Η Μάχη του Στάλινγκραντ», «Η πολιορκία του Λένινγκραντ», «Η μάχη του Κουρσκ», «Η μάχη του Δνείπερου», «Η μάχη του Βερολίνου». Κάθε ένα από αυτά συνοδεύεται από τη δική του σύνθεση ήχου, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του απεικονιζόμενου γεγονότος. Η επόμενη μας στάση είναι η Αρμπάτ, μία από τις πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες περιοχές στην καρδιά της Μόσχας Σημείο αναφοράς της δημοφιλούς περιοχής είναι ο ομώνυμος πεζόδρομος (μήκους 800 μ.), που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Η πεζοδρομημένη Παλιά Αρμπάτ πλαισιώνετε από παλαιοπωλεία, καταστήματα ρούχων και αναμνηστικών, καθώς από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, φαστ-φουντ. Το 19ο αιώνα στην Παλιά Αρμπάτ σύχναζαν ζωγράφοι, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς και διανοούμενοι. Ορισμένα από τα σπίτια στα οποία έμεναν συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως μουσεία, ενώ και πολλά άλλα κτήρια της περιοχής έχουν αναπαλαιωθεί και βαφεί σε παστέλ τόνους του μπλε, του πράσινου και της ώχρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και αναχωρούμε για την Αγία Πετρούπολη με εξπρές τρένο Sapsan. Άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη. Η Αγία Πετρούπολη ιδρύθηκε το 1703 και μέσα σε μία δεκαετία έγινε η πρωτεύουσα της αχανούς Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Απέκτησε τη φήμη ως μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Τον 20ο αιώνα άλλαξε ονομασία τρείς φορές, επίσης, έγινε μάρτυρας τριών επαναστάσεων και μιας πολιορκίας 900 ημερών. Όσοι επισκέφθηκαν την Αγία Πετρούπολη έστω μία φορά, για πάντα αφήνουν εδώ την καρδιά τους. Είναι η πιο μαγική, εξωπραγματική, αλλά ταυτόχρονα αυθεντική πόλη της Ρωσίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Καθ’ οδών θα κάνουμε πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε την ξενάγησή πόλεως. «Πολλοί ποιητές προσπαθούσαν να εξυμνήσουν τις βόρειες νύχτες μας, αλλά είναι αδύνατο να εκφράσει κανείς την ομορφιά τους σε λέξεις, όπως είναι αδύνατο να περιγράψουμε την μυρωδιά τριαντάφυλλων, που νιώθουμε στο νυχτερινό αέρα. Κανένας ποιητής δεν είναι στη θέση να εκφράσει την μαγική και άφατη σιωπή, τη γεμάτη ζωή και σκέψη, που κατεβαίνει το βράδυ στον Νέβα, ο οποίος ανασαίνει βαθιά μετά τον καύσωνα της μέρας κάτω από τα σύννεφα, τα φωτισμένα από το ηλιοβασίλεμα. Κανένας ζωγράφος δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τα έξοχα χρώματα που τρεμοσβήνουν στον ουρανό και αντικατοπτρίζονται στα νερά του ποταμού σαν στο δέρμα ενός χαμαιλέοντα ή σαν σε κρύσταλλο ή σαν σε πόλωση φωτός. Κανένας μουσικός δεν είναι ικανός να περιγράψει με τη μουσική τους ήχους της Πετρούπολης, οι οποίοι ανεβαίνουν από τη Γη στον Ουρανό και μετά πέφτουν κάτω στη γη», - έγραψε ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Απόλλων Γκριγκόριεφ για την Αγία Πετρούπολη. Θα δούμε τη λεωφόρο Νέφσκι, το πολυκατάστημα Γκοστίνιϊ Ντβορ, την Εκκλησία της Αναστάσεως, τον Ναό της Παναγίας της πόλης Καζάν, το κτίριο του Ναυαρχείου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου, την Πλατεία του Παλατιού και τα Χειμερινά Ανάκτορα, το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου και τις όμορφες γέφυρες διακοσμημένες με γλυπτά, περίτεχνα φανάρια και κομψοτεχνήματα από σφυρήλατο σίδερο, τον Ναό του Αγ. Νικολάου και το Θέατρο Μαριίνσκι. Θα περάσουμε στο νησί Βασίλιεφσκιϊ, θα σταματήσουμε για τις όμορφες φωτογραφίες στο Βέλος (Στρέλκα) της πόλης, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης και την Ακαδημία των Καλών Τεχνών Θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου. Είναι το παλαιότερο κτήριο της πόλης, χτίστηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια του Μεγάλου Πέτρου. Ο αρχικός σκοπός του φρουρίου ήταν να υπερασπίσει το έδαφος που αποκτήθηκε πρόσφατα από τους Σουηδούς. Εντούτοις, η κύρια χρήση του μέχρι το 1917 ήταν ως πολιτική φυλακή. Ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρ’ όλο που είναι πολύ απλό στο εξωτερικό του, έχει ένα θαυμάσιο μπαρόκ εσωτερικό. Οι περισσότεροι από τους κυβερνήτες της δυναστείας των Ρομάνωφ της Ρωσίας είναι θαμμένοι εδώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο HERMITAGE. Το Ερμιτάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, μεταξύ αυτών και τα Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιϊας. Είναι αδύνατο να δείτε την τεράστια συλλογή του Ερμιτάζ σε μία ή δύο επισκέψεις. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό Αναστάσεως του Χρηστού επάνω στο Χυμένο Αίμα, μία πανέμορφη εκκλησία με τους πολύχρωμους κίονες και τους επίχρυσους τρούλους, οι οποίοι διακρίνονται από κάθε πλευρά της πόλης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια της Αγίας Πετρούπολης, τα οποία είναι είτε μπαρόκ είτε νεοκλασικά, ο ναός του Χυμένου Αίματος θυμίζει τη μεσαιωνική ρωσική αρχιτεκτονική στο πνεύμα του ρομαντικού εθνικισμού. Ο ναός χτίστηκε στο σημείο όπου τον Μάρτιο του 1881 τραυματίστηκε θανάσιμα ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τη βασιλική οικογένεια και πλούσιους δωρητές. Στο εσωτερικό του ναού, υπάρχουν πάνω από 7,500 τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εκκλησία στον κόσμο. Στο ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε μια βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο !!! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε την Αγία Πετρούπολη. Ο Μεγάλος Πέτρος έφτιαξε την πόλη του με πρότυπο το Άμστερνταμ, διατήρησε τα ρεύματα του Δέλτα ως κανάλια . Το ποταμόπλοιο κατεβαίνει τους ποταμούς Νέβα, Φοντάνκα και Μόικα, γεμίζοντας τα μάτια και την ψυχή μας με την πλούσια ομορφιά των κτηρίων που βρίσκονται κατά μήκος του νερού. Θα δείτε και πάλι τα θαυμάσια αρχιτεκτονικά σύνολα της πόλης– μουσείου με μοναδικές γέφυρες, μεγαλοπρεπές παλάτια και τα μνημεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη-μουσείο – Πετροντβορέτς (Ανάκτορο του Πέτρου). Η πιο όμορφη από όλες τις πόλεις-μουσεία, που βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, είναι χτισμένη σε απόσταση 29 χλμ δυτικά από την Αγία Πετρούπολη, στις ακτές του Φιννικού κόλπου. Η πόλη δημιουργήθηκε αρχικά γύρω από τη μικρή θερινή έπαυλη του Μεγάλου Πέτρου. Κατά τον 18ο αιώνα το Πέτερχοφ (παλιά ονομασία του Πετροντβορέτς) εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μνημείο αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφθούμε το κομψό Μεγάλο Ανάκτορο και το μοναδικό Κάτω πάρκο με τα περίτεχνα σιντριβάνια και αγάλματα, εξαίσια εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο αυτού του τμήματος της ακτής του Φιννικού κόλπου. Στη συνέχεια επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και το δικό μας όμορφο ταξίδι έφτασε προς το τέλος του. Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγουμε για το σπίτι μας !!! Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση της AEGEAN.

 

 

Περιλαμβάνονται:


 • Μεταφορά από Πτολεμαϊδα - Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - Πτολεμαϊδα
 • • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Μόσχα & Αγία Πετρούπολη – Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις της Aegean
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων – 155,00 € ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας
 • Εισιτήρια express τρένου (οικονομικής θέσης) για δρομολόγιο Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή: 6 πρωινά και 6 δείπνα στα ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα μουσεία
 • Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
 • Βίζα Ρωσίας
 • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτική (για άτομα κάτω των 75 ετών)
 • Βίζα Ρωσίας (***)
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Registration στo ξενοδοχείο (τοπικοί φόροι)
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • 1 βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα κιλά δεν μοιράζονται μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν μαζί. Οι αποσκευές αντιστοιχούν κατ’ άτομο.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


- Επιβάρυνση στην Ιατροφαρμακευτική Ασφάλεια για άτομα από 75 ετών και πάνω – 10,00 € κατ’ άτομο
- Επιβάρυνση για επείγουσα έκδοση βίζας – 45,00 € κατ’ άτομο 
- Αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά.
- Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

(***) Για την έκδοσή της βίζας Ρωσίας απαιτούνται:
- Πρωτότυπο διαβατήριο, υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, το οποίο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 2 κενές σελίδες θεωρήσεων, και το οποίο πρέπει να ισχύει για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά τη λήξη της θεώρησης
- Συμπληρωμένη Αίτηση του Προξενείου
- Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων
- Μια (1) πρόσφατη (εντός τελευταίου 6μήνου !!!) έγχρωμη φωτογραφία 3,5 x 4,5 σε λευκό φόντο
- 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση.


ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ:

* Οφείλετε να διαβάσετε το πρόγραμμα ταξιδιού που επιλέξατε, την τιμή του, το τι περιλαμβάνεται στην τιμή
* Να έχετε ενημερωθεί για τους Γενικούς όρους συμμετοχής
* Να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής

Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho