Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη

Μεγάλη χώρα της Μικράς Ασίας γνωστή από την αρχαιότητα. Εκτείνεται από τον ποταμό Άλυ ως την οροσειρά του Ταύρου και από τον Ευφράτη ως τον Εύξεινο Πόντο.

Η ονομασία της στην αρχαιότητα σήμαινε "η χώρα των όμορφων αλόγων". Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Σύρο ή Λευκόσυρο. Ακόμη, ήταν γνωστή με το όνομα Καταονία. Το όνομα Καππαδοκία το πήρε από το έθνος των Καππαδοκών. Η χώρα είναι η πιο ορεινή από τις περιοχές της Μικράς Ασίας.

Ψηλότερο βουνό της Καππαδοκίας είναι ο Αργαίος (4.000 μ.) και η μεγάλη οροσειρά του Ταύρου. Κύριοι ποταμοί είναι ο Άλυς (από το ορυκτό αλάτι στις όχθες του), ο Ευφράτης, ο Ίρις και ο Σάρος. Το έδαφος στα υψίπεδα σχηματίζει κυρίως βοσκοτόπους, είναι εύφορο προς τον Πόντο και τον Ευφράτη και δασώδες προς την οροσειρά του Ταύρου.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την εκκλησία Αγίου Στεφάνου στις 21:00 για τα σύνορα Κήπων. Με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων (με λατινικούς χαρακτήρες) και χρόνος για τα αφορολόγητα είδη.

   

  2η ημέρα:

  Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσάνη – Μάλγαρα- Ραιδεστό (στάση για καφέ). Μετά από μια όμορφη διαδρομή παράλληλα της θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στη μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας, από τα ελληνικά στοιχεία. Η πρώτη μας στάση, επίσκεψη στο Μπαλουκλί την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε βλέποντας τα βυζαντινά τείχη, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας Βλαχέρνας, όπου εδώ για πρώτη φορά το 625μ.Χ εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε για την κιβωτό της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Προσκύνημα. Συνεχίζουμε για τη μεγαλοπρεπέστατη εκκλησία(μουσείο) Αγία Σοφία, ξενάγηση και κατόπιν άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο, για να δούμε τα παλιά ελληνικά χωριά , σήμερα σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες. Το βράδυ μια βόλτα στο περίφημο Ταξίμ με τα πολλά μαγαζιά- καφέ και φαγητό. Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για την Ιερή Γη της Καππαδοκίας, περνώντας την Κρεμαστή γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και διαμέσου Νικομήδειας- Άγκυρας διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας και με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Καππαδοκία- Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό και αρχίζει το ταξίδι μας στην εντυπωσιακή Καππαδοκία. Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας Κόραμα(Γκιόρεμ). Το ιδιαίτερο μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια, μοναστήρια με μοναδικές βυζαντινές τοιχογραφίες, αγιογραφίες. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Σκοτεινή εκκλησία(Kavalik) ή εκκλησία της Μήλου( Elmali) και η σημαντικότερη η εκκλησία των Στεφάνων(Tokali) με τις τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή του Χριστού. Βόλτα στις κοιλάδες στο Πασάμπαγ και επίσκεψη στο Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται το μοναστήρι με τις τοιχογραφίες επί Νικηφόρου Φωκά. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το ηφαιστειακό ανάγλυφο των περιοχών Άβανος και Ζέλβε θα θαυμάσουμε από κοντά το μοναδικό δημιούργημα της φύσης και χαρακτηριστικό της Καππαδοκίας, τις περίφημες καμινάδες των νεραιδών. Θα φτάσουμε μέχρι την πόλη Σινασσό το καθαρό ελληνικό χωριό, άλλοτε με 5.000 κατοίκους. Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά των Ελλήνων καθώς και τις εκκλησίες Κωνσταντίνου και Ελένης, την υπόσκαφη Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου κ.α. Ξενοδοχείο-Δείπνο-Διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα:

  Σήμερα θα επισκεφθούμε στο Προκόπι (Urgup) και θα προσκυνήσουμε στην οικία(σταύλο) όπου έμενε και κοιμήθηκε οσιακά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Περιήγηση στην εντυπωσιακή πόλη με τους ηφαιστιογενείς κώνους Ουσχισάρ και μοναδικές ομορφιές, σπίτια αρχοντικά από την εποχή που ανθούσε η ελληνική κοινότητα. Συνεχίζουμε για Καρβάλη, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού(σήμερα τέμενος) για να θαυμάσουμε το τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος στην άλλοτε Ελληνική κοινότητα. Συνεχίζουμε για Μαλακοπή με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων 9ος αιώνας να δεσπόζει στην είσοδο της. Επίσης, θα δούμε υπόγειες πόλεις με 7-8 πατώματα βάθους 85 μέτρων με εντυπωσιακά σημεία. Ακόμα θα δούμε την κοιλάδα του Περιστρέματος(Ihlara) με τις αναρίθμητες λαξευτές εκκλησίες. Εδώ έζησαν και αγίασαν μορφές του ορθόδοξου μοναχισμού. Ξενοδοχείο.Δείπνο(προαιρετικήδιασκέδαση).Διανυκτέρευση.

   

  6η ημέρα:

  Μετά το πρωινό μας, επόμενη επίσκεψη η Καισάρεια, πρωτεύουσα της Μεγάλης Καππαδοκίας. Γνωστή ως η πόλη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου,Επισκόπου Καισαρείας. Θα δούμε μνημεία, κατάλοιπα των Βυζαντινών. Από την ελληνική χριστιανική περιουσία σώζεται μια εκκλησία που σήμερα λειτουργεί ως πολιστικό κέντρο νεολαίας. Εάν υπάρχει χρόνος θα μεταβούμε στο χωριό Μουταλάσκη(Τάλας), όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Η περιοχή αυτή διατήρησε τον Ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

   

  7η ημέρα:

  Πρωινό νωρίς και αναχώρηση για την επιστροφή μας, αφήνοντας πίσω μας την Καππαδοκία και με απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην πόλη. Ξενοδοχείο.-Δείπνο- Διανυκτέρευση.

   

  8η ημέρα:

  Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο μας προς την Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Με τις απαραίτητες στάσεις και τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα, άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Τη μεταφορά μας, περιηγήσεις - ξεναγήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο

  • 4 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία με πρωινό και δείπνο

  • 2 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό

  • Επίσημο ξεναγό καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho