Κέρκυρα

Ο επισκέπτης που θα περιηγηθεί την πόλη της Κέρκυρας, τα προάστιά της, τους περιφερειακούς οικισμούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερκυραίων θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την 'προίκα' που η φύση και ο άνθρωπος έδωσαν στην Κέρκυρα.

Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας στην πόλη το ιδιαίτερο χρώμα της. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν τζαμιά και μιναρέδες. Σφραγίδα ασιατικής κατοχής δεν υπάρχει στο νησί. Εδώ που η Ευρώπη σμίγει με την Ελλάδα και που η φύση απλόχερα σκόρπισε δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, αναπτύχθηκε ο Κερκυραϊκός Πολιτισμός με σημαντικές ιδιαιτερότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Μπορεί τo κατακαλόκαιρο οι στενοί δρόμοι της πόλης, τα καντούνια, να είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, πάντα όμως υπάρχει για τον επισκέπτη κάποιο ήσυχο μέρος, στα πιο μικρά δρομάκια και στις σκιερές πλατείες, για να ξαποστάσει και να απολαύσει μια δροσερή τσιτσιμπύρα.
Αναχωρήσεις:
  • Από 17/04/2020 έως 20/04/2020 (4 ημέρες)
  • ΠΑΣΧΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα:

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00 π.μ μέσω Εγνατία – Γιάννενα, στάση (καφέ). Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο φέρι-μποτ για την πανέμορφη Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και μετάβαση στην πόλη για να παρακολουθήσουμε τους Επιτάφιους διαφόρων εκκλησιών και την περιφορά του μεγαλοπρεπούς Επιταφίου της Μητρόπολης συνοδευόμενοι από τις Φιλαρμονικές και Χορωδίες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα:

Πρόγευμα και μετάβαση στην πόλη για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Αγ. Σπυρίδωνα και την πρώτη Ανάσταση που συνοδεύεται από το ωραιότερο έθιμο του νησιού, το σπάσιμο των κανατών από τα μπαλκόνια. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Μια βόλτα στα βενετσιάνικα Καντούνια, στο παλιό Φρούριο, το Δημαρχείο, την πλατεία Σπανιάδα με το περίφημο Λιστόν,το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Γεύμα ( εξ’ιδίων) και συνεχίζουμε απόγευμα για την ωραιότερη περιοχή, το Κανόνι με το Ποντικονήσι,το γραφικό νησάκι με τη μονή της Βλαχέρνας. Ένα καφέ απολαμβάνοντας την ωραιότερη θέα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση γιατί το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην μεγαλύτερη πλατεία Σπιανάδα με πυροτεχνήματα και φιλαρμονικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό εορταστικό δείπνο και τη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα:

Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το περίφημο παλάτι Αχίλλειο, κτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισσάβετ. Συνεχίζουμε μέχρι την περιοχή Μπενίτσες για ένα καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το πασχαλινό γεύμα .Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Παλαιοκαστρίτσα, τουριστικό θέρετρο με πλούσια βλάστηση,γραφικούς όρμους και όμορφες παραλίες. Θα επισκεφθούμε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας, χτισμένο ψηλά στο λόφο με υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα:

Πρωινό, μια τελευταία βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια μετάβαση στο λιμάνι , επιβίβαση στο φερι-μπότ και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Με τις ίδιες διαδικασίες και την απαραίτητη στάση προς Γιάννενα, άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή (Εορταστικά)

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Aσφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, είσοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho