Κωνσταντινούπολη

Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – είναι πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό είναι που την κάνει γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία.

Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο Ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά με σύγχρονο χαρακτήρα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από την άλλη.
Αναχωρήσεις:
  • Από 31/10/2019 έως 04/11/2019 (5 ημέρες)

Γενικό ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής (5ήμερης)

 

1η ημέρα:

Αναχώρηση από την νέα μας αφετηρία που βρίσκεται πίσω από το κλειστό γυμναστήριο στις 21:00 μ.μ για τα σύνορα Κήπων μέσω Καβάλας – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, άφιξη στα σύνορα ξημερώματα. Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων και χρόνος ελεύθερος για τα αφορολόγητα είδη.

 

2η ημέρα:

Μετά τον έλεγχο μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνώντας έξω από τα Θρακιώτικα χωριά, Κεσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό (στάση για καφέ) και μετά από μια όμορφη διαδρομή παράλληλα της θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στη μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας από την περιοχή Μπαλουκλί για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής με το Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Χώρας για να θαυμάσουμε τα μοναδικά ψηφιδωτά στον κόσμο. Περνώντας τα βυζαντινά τείχη φτάνουμε στην Μονή Βλαχέρνας για να προσκυνήσουμε την Παναγία Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 625 μ.Χ. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Κατόπιν αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, ελεύθεροι για ξεκούραση και το βράδυ μια βόλτα στην πλατεία Ταξίμ με τα πολλά μαγαζιά και ταβέρνες. Διαν/ση.

 

3η ημέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικό παλάτι Ντολμά Μπαξέ την κατοικία των τελευταίων 6 σουλτάνων. Συνεχίζουμε με Βυζαντινό Ιππόδρομο, την Αγιά Σοφιά για να υποκλιθούμε και να προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό που κατασκεύασαν ο Αρτέμιος και ο Ισίδωρος, το Υδραγωγείο, ένα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης και καταλήγουμε στην κλειστή αγορά ,το Καπαλί Τσαρσί, την αγορά με τα 4000 μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

 

4η ημέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την κρουαζιέρα μας στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου ΒΟΣΠΟΡΟΥ, όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά χωριά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες. Συνεχίζουμε, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, για τα μαγευτικά Πριγκιπόννησα με πρώτη μας στάση το νησί Χάλκη για να δούμε το επιβλητικό κτήριο της θεολογικής σχολής ψηλά στον λόφο και καταλήγουμε στην Πρίγκιπο ,το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια για να θαυμάσουμε τις παλιές αρχοντικές ξύλινες επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε την γραφική λαϊκή γειτονιά με τις ψαροταβέρνες της, το Κούμ Καπί. Διαν/ση.

 

5η ημέρα:

Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Με τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα και με τις απαραίτητες στάσεις καθ΄οδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας, γεμάτοι από όμορφες εντυπώσεις και εικόνες.

 

 

Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με επίσημο ξεναγό

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


Την κρουαζιέρα στο Βόσπορο - Πριγκιπόννησα, εισόδους σε μουσεία, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Επίσης δεν περιλαμβάνονται οι βίζες για ξένα διαβατήρια.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho