Κωνσταντινούπολη

Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – είναι πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό είναι που την κάνει γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία.

Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο Ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά με σύγχρονο χαρακτήρα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από την άλλη.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Γενικό ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής (5ήμερης)

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την νέα μας αφετηρία που βρίσκεται πίσω από το κλειστό γυμναστήριο στις 22:00 μ.μ για τα σύνορα Κήπων μέσω Καβάλας – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, άφιξη στα σύνορα ξημερώματα. Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων και χρόνος ελεύθερος για τα αφορολόγητα είδη.

   

  2η ημέρα:

  Μετά τον έλεγχο μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνώντας έξω από τα Θρακιώτικα χωριά, Κεσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό (στάση για καφέ) και μετά από μια όμορφη διαδρομή παράλληλα της θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στη μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας από την περιοχή Μπαλουκλί για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής με το Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Χώρας για να θαυμάσουμε τα μοναδικά ψηφιδωτά στον κόσμο. Περνώντας τα βυζαντινά τείχη φτάνουμε στην Μονή Βλαχέρνας για να προσκυνήσουμε την Παναγία Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 625 μ.Χ. Κατόπιν αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, ελεύθεροι για ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στην περιοχή Ταξίμ με τα πολλά μαγαζιά και ταβέρνες. Διαν/ση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας αρχίζοντας από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, Μπλε Τζαμί, Αγιά Σοφιά, Υδραγωγείο και καταλήγουμε στην κλειστή αγορά το Καπαλί Τσαρσί. Το βράδυ διασκέδαση με φαγητό σε παραδοσιακό κέντρο με τούρκικη μουσική, τραγούδια και χανουμάκι (προαιρετικά). Διαν/ση.

   

  4η ημέρα:

  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικό παλάτι του Σουλτάνου Ντολμά Μπαξέ και στην συνέχεια για την κρουαζιέρα μας στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου ΒΟΣΠΟΡΟΥ όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά χωριά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες. Συνεχίζουμε για τα μαγευτικά Πριγκιπόννησα με πρώτη μας στάση το νησί Χάλκη για να δούμε το επιβλητικό κτήριο της θεολογική σχολής ψιλά στον λόφο και καταλήγουμε στην Πρίγκιπο το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια για να θαυμάσουμε τις παλιές αρχοντικές ξύλινες επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε την γραφική λαϊκή γειτονιά με τις ψαροταβέρνες της, Κούμ Καπί. Διαν/ση.

   

  5η ημέρα:

  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Με τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα και με τις απαραίτητες στάσεις καθ ‘οδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με επίσημο ξεναγό

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

   

  Γενικό ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής (4ήμερης)

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση στις 05:00 π.μ από τη νέα μας αφετηρία που βρίσκεται απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο για τα σύνορα Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων (ή καινούργιων ταυτoτήτων) στάση στα αφορολόγητα είδη και συνεχίζουμε στην Ανατολική Θράκη περνώντας έξω από την Κεσάνη – Μάλγαρα - Ραιδεστό. Εδώ στάση για καφέ και αναχωρούμε για την Πόλη. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθεροι για ξεκούραση και να γνωρίσετε την γραφική περιοχή ΤΑΞΙΜ με τα πολλά μαγαζιά και ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας αρχίζοντας από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την γερμανική κρήνη του 1898, το Μπλε - Τζαμί και την Ιστορική Αγιά Σοφιά. Συνεχίζουμε για την περιοχή Μπαλουκλί για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους τον Πατριαρχών και καταλήγουμε στην κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα 4000 μαγαζιά. Το βράδυ διασκέδαση με φαγητό σε παραδοσιακό κέντρο με τούρκικη μουσική, τραγούδια και χανουμάκια (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Αμέσως μετά το πρωϊνό μας θα επισκεφθούμε το περίφημο παλάτι του Σουλτάνου Ντολμά - Μπαξέ. Συνεχίζουμε για την κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο και τα μαγευτικά Πριγκιπόννησα (προαιρετικά). Επίσκεψη στην Χάλκη με το επιβλητικό κτίριο της Θεολογικής Σχολής και καταλήγουμε στο μεγαλύτερο νησί την Πρίγκηπο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους ή όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Το βράδυ μπορούμε να επισκεφθούμε την λαϊκή, γραφική γειτονιά ΚΟΥΜ – ΚΑΠΙ με τις ψαροταβέρνες της. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε στην περιοχή φανάρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζουμε για την εκκλησία της Παναγίας Βλαχέρνας όπου εδώ εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 625μ.X. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Με τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα και τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό (μπουφέ)

  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με επίσημο ξεναγό

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Την κρουαζιέρα στο Βόσπορο - Πριγκιπόννησα, εισόδους σε μουσεία, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  Επίσης δεν περιλαμβάνονται οι βίζες για ξένα διαβατήρια.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

  News letter - Γραφτείτε τώρα

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho