Λευκάδα

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος.

Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμo με έδρα το Κατωμέρι.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 07:00 π.μ μέσω Εγνατίας οδού, στάση καθ’ οδόν για καφέ και άφιξη στο πανέμορφο καταπράσινο νησί της Λευκάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθεροι για ξεκούραση και μπάνιο. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και μετάβαση σε κάποια παραλία για μπάνιο. Το απόγευμα αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, το θρησκευτικό κέντρο του νησιού και συνεχίζουμε για την πόλη της Λευκάδας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο γραφικό πεζόδρομο με τα παραδοσιακά μαγαζάκια, προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγ. Μηνά, ο πιο θαυμαστός από όλους τους ναούς της Λευκάδας και θα θαυμάσουμε το καλοδιατηρημένο φωταγωγημένο κάστρο της Αγίας Μαύρας στην είσοδο του νησιού. Σας προτείνουμε εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο και το μουσείο φωνογράφου με ενθυμήματα ρομαντικής Λευκάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Νυδρί απ’ όπου θα πάρουμε το κρουαζιερόπλοιο για την ολοήμερη κρουαζιέρα στα μαγευτικά, καταπράσινα νησιά του Ιονίου (προαιρετικά). Ταξιδεύοντας γύρω από τις ακτές της Λευκάδας με προορισμό τις παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι συνεχίζουμε για Φισκάρδο (Κεφαλλονιάς), Ιθάκη, Μεγανήσι (σπηλιά Παπανικολής), Σκορπιός (νησί του Ωνάση) και Μαδουρή (του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη). Απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο σε παραλίες του νησιού.

   

  5η ημέρα:

  Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο σε παραλίες του νησιού.

   

  6η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη Πάργα χτισμένη αμφιθεατρικά με ξεχωριστή ομορφιά και το κάστρο που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Πάργας αλλά και της διπλανής τεράστιας παραλίας του Βάλτου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, φαγητό και απόγευμα επιστροφή στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SUNSHINE INN στη Λυγιά

  • Mετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα, εισόδους σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho