Λευκάδα

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος.

Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμo με έδρα το Κατωμέρι.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 07.00πμ μέσω Εγνατίας οδού , στάση για καφέ προς Γιάννενα και μετά από μια όμορφη διαδρομή ,άφιξη στο στεργιανό νησί, την καταπράσινη Λευκάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Απόγευμα θα επισκευθούμε το σημαντικό Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, χτισμένο επί Ενετικής εποχής (1734) ,πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Προσκύνημα και επιστροφή στην πόλη ,να περιηγηθούμε στο γραφικό πεζοδρόμιο με τα παραδοσιακά μαγαζάκια,το φωταγωγημένο Κάστρο της Αγίας Μαύρας,το Μουσείο Φωνογράφου με ενθυμήματα ρομαντικής εποχής. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Νυδρί, από όπου θα ξεκινήσουμε μία μικρή κρουαζιέρα στα μαγευτικά καταπράσινα νησιά Μεγανήσι (σπηλιά Παπανικολή) ,Σκορπιό (τέως νησί του Ωνάση) και Μαδούρι ( Αριστοτέλη Βαλαωρίτη ).Επιστροφή και γεύμα στο πιό τουριστικό κομμάτι του νησιού, το Νυδρί,όπου εδώ θα δούμε και το άγαλμα του Ωνάση ,του ανθρώπου που χάρισε κοσμοπολίτικό αέρα στο νησί. Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη της Λευκάδας . Χρόνος ελεύθερος για ένα καφέ και επιστρέφουμε για να επισκευθούμε και να γνωρίσουμε την Πρέβεζα, χτισμένη στην είσοδο του Γραφική, παραδοσιακή πόλη με έντονο το βενετσιάνικο χρώμα με ωραίες ταβέρνες, γεύμα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν ,άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Ιόνιο» με πρωινό

  • Mετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα, εισόδους σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho