Λευκάδα

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος.

Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμo με έδρα το Κατωμέρι.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Συγκέντρωση στην αγορά στις 07:00 π.μ και αναχώρηση μέσω Εγνατίας, Γιάννενα (στάση για καφέ) και συνεχίζουμε για το μοναδικό στεριανό νησί, την Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας όπου βρίσκεται στην Νικιάνα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ξεκούραση. Στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να μεταβούμε στην πόλη για να περιηγηθούμε στο γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης με τις μικρές πλατείες, την εκκλησία του Αγ. Μηνά, το μουσείο του φωνόγραφου και δείπνο με διασκέδαση σε κάποια ταβέρνα της περιοχής. Διαν/ση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για το δυτικό κομμάτι του νησιού για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγιάς Φανερωμένης, πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το Νυδρί, το τουριστικότερο μέρος του νησιού. Από δω μπορούμε να κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα νησιά Μαδουρί, του ποιητή Βαλαωρίτη, το Σκορπιό του Ωνάση, το Μεγανήσι και το σπήλαιο Παπανικολή, το κρησφύγετο και ορμητήριο του θρυλικού υποβρυχίου κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιστροφή στο Νυδρί για γεύμα και περιήγηση την γύρω περιοχή. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση. Διαν/ση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Πάργα, γραφική πόλη με νησιώτικο χρώμα. Ελεύθεροι για μπάνιο και φαγητό και το απόγευμα επιστροφή για την πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο με πρωινό

  • Mετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα, εισόδους σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  News letter - Γραφτείτε τώρα

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho