Λευκάδα

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος.

Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμo με έδρα το Κατωμέρι.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση από την αφετηρία μας στις 07.00πμ μέσω Εγνατίας οδού και καθ οδόν στάση για καφέ. Άφιξη στο πανέμορφο νησί τη Λευκάδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι για τη 1η γνωριμία με τη πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

   

  2η ημέρα:

  Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας της φανερωμένης το θρησκευτικό κέντρο του νησιού, συνεχίζοντας σε κάποια παραλία για μπάνιο και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να να περιηγηθούμε στο γραφικό πεζόδρομο με τα παραδοσιακά μαγαζάκια, το φωταγωγημένο κάστρο της Αγίας Μαύρας το λαογραφικό μουσείο και μουσείο φωνογράφου με ενθυμήματα ρομαντικής Λευκάδας. Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Νυδρί από όπου θα ξεκινήσουμε μία ολοήμερη κρουαζιέρα στα μαγευτικά καταπράσινα νερά του Ιονίου (προαιρετικά) ταξιδεύοντας γύρω από τις ακτές της Λευκάδας με προορισμό τις παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο κατσίκι συνεχίζουμε για Φίσκανδρο (Κεφαλλονιάς), Ιθάκη, Μεγανήσι (σπηλιά Παπανικολής), Σκορπιό (νησί του Ωνάση) και Μαδούρη (του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για τη πανέμορφη Πάργα χτισμένη αμφιθεατρικά με ξεχωριστή ομορφιά και το κάστρο που δεσπόζει, μπάνιο και το απόγευμα επιστροφή στη πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Lefkas

  • Mετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα, εισόδους σε μουσεία και ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho