Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη πατρίδα της Σαπφούς και του Αλκαίου του κιθαρωδού Αρίωνα του Πιττακού (ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας) του Τέρπανδρου του μουσικού και του Θεόφραστου - που πρώτος εκτίμησε την έννοια του περιβάλλοντος, γενέτειρα του Στρατή Μυριβήλη, του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, τόπος καταγωγής του Οδυσσέα Ελύτη, Ηλία Βενέζη και Γιώργου Ιακωβίδη, θα σας συγκινήσει με τις έντονες αντιθέσεις της, τα σπάνια οικοδομήματα, τα μοναστήρια και εκκλησιές, κάστρα, διάσπαρτα καταπράσινα χωριά, τους ελαιώνες και τα κρυστάλλινα νερά της.

Τα αρχοντικά της είναι μοναδικά το κάθε ένα ξεχωριστό με την δική του τεχνοτροπία: Βαυαρικού, προβηγκιανού και νεοκλασικού ρυθμού. Η άρχουσα τάξη των πλούσιων γαιοκτημόνων, που δημιουργήθηκε στην Μυτιλήνη στα τέλη του περασμένου αιώνα τότε που η πόλη ήταν εμπορικό και τραπεζικό κέντρο με αναπτυγμένη ναυσιπλοΐα, βιομηχανία και εμπορία λαδιού, επηρέασε την αρχιτεκτονική των σπιτιών από τις επαφές με πλούσιες παροικίες της ανατολής.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση βράδυ ώρα 21:00μ.μ για τα σύνορα κήπων. Άφιξη, έλεγχος Διαβατηρίων ή Ταυτοτήτων (με λατινικούς χαρακτήρες) και συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια.

   

  2η ημέρα:

  Θα περάσουμε μέσω Κεσάνης- Καλλίπολη. Εδώ θα πάρουμε το καράβί μας για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο και συνεχίζουμε μέσω Τσανάκαλε, Αδραμύττιο κόλπο, Αϊβαλί. Θα επισκεφθούμε πρώτα τα Μοσχονήσια, θα δούμε την επιβλητική εκκλησία των Ταξιαρχών, την ελληνική συνοικία και επιστρέφουμε πάλι στο Αϊβαλί. Ελεύθεροι για αγορά, γεύμα και προσωπική γνωριμία με την πόλη. Επιβίβαση στις μ.μ στο καράβι και σε μία ώρα άφιξη στην Μυτιλήνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στο όρος Καρυές Θέρμης, το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Προσκύνημα και εκκλησιασμός στους νεοφανής Αγίους και συνεχίζουμε για Μανταμάδο όπου βρίσκεται το μοναστήρι με την μοναδική ανάγλυφη εικόνα από αίμα και πηλό, του Ταξιάρχη, προστάτης του νησιού. Προσκύνημα, καφέ και αναχωρούμε για μια όμορφη παραλία, τα Ξαμπέλια. Φαγητό (ατομικά). Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ορεινό παραδοσιακό χωριό, την Αγιάσο. Επίσκεψη και προσκύνημα στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την ιστορική εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά με μαστίχα και κερί. Ένα παραδοσιακό καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό και αναχώρηση για το Β.Δ κομμάτι του νησιού. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού, τη μονή Λειμώνος του Αγίου Ιγνατίου με το αξιόλογο μουσείο. Προσκύνημα, περιήγηση και συνεχίζουμε για το βορειότερο και ομορφότερο κομμάτι του νησιού, το Μόλυβο ή Μύθημνα. Γραφικοί, παραδοσιακοί οικισμοί με το μεσαιωνικό κάστρο. Περιήγηση και καταλήγουμε στην Πέτρα όπου εδώ θα προσκυνήσουμε την Παναγία Γλυκοφιλούσα που είναι χτισμένη πάνω στην κορυφή του βράχου με τα 114 σκαλιά. Η θέα είναι καταπληκτική. Προσκύνημα, γεύμα και επιστροφή. Χρόνος ελεύθερος για την πόλη της Μυτιλήνης για να δούμε την Μητρόπολη με την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου και την επιβλητική εκκλησία του Αγ. Θεοδώρου. Χρόνος στην αγορά και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για το λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για το Αϊβαλί. Άφιξη στο Αϊβαλί, επιβίβαση στο πούλμαν και συνεχίζουμε για την επιστροφή μας μέσω Δαρδανελίων. Καθοδόν, στάση για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα. Με την ίδια διαδικασία και τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην πόλη μας.

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή (πρωινό + δείπνο)

  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα

  • Τα εισιτήρια του φεριμπότ Καλλίπολη – Λάμψακο και Αϊβαλί – Μυτιλήνη

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Γεύματα – ποτά – διασκεδάσεις, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho