Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη πατρίδα της Σαπφούς και του Αλκαίου του κιθαρωδού Αρίωνα του Πιττακού (ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας) του Τέρπανδρου του μουσικού και του Θεόφραστου - που πρώτος εκτίμησε την έννοια του περιβάλλοντος, γενέτειρα του Στρατή Μυριβήλη, του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, τόπος καταγωγής του Οδυσσέα Ελύτη, Ηλία Βενέζη και Γιώργου Ιακωβίδη, θα σας συγκινήσει με τις έντονες αντιθέσεις της, τα σπάνια οικοδομήματα, τα μοναστήρια και εκκλησιές, κάστρα, διάσπαρτα καταπράσινα χωριά, τους ελαιώνες και τα κρυστάλλινα νερά της.

Τα αρχοντικά της είναι μοναδικά το κάθε ένα ξεχωριστό με την δική του τεχνοτροπία: Βαυαρικού, προβηγκιανού και νεοκλασικού ρυθμού. Η άρχουσα τάξη των πλούσιων γαιοκτημόνων, που δημιουργήθηκε στην Μυτιλήνη στα τέλη του περασμένου αιώνα τότε που η πόλη ήταν εμπορικό και τραπεζικό κέντρο με αναπτυγμένη ναυσιπλοΐα, βιομηχανία και εμπορία λαδιού, επηρέασε την αρχιτεκτονική των σπιτιών από τις επαφές με πλούσιες παροικίες της ανατολής.
Μή διαθέσιμο πακέτο

  Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

   

  1η ημέρα:

  Αναχώρηση στις 15:00 μ.μ για Καβάλα με μια στάση καθ’ οδόν άφιξη στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 21:30 μ.μ απόπλους για Μυτιλήνη. Απολαύστε το ταξίδι σας χαλαρά.

   

  2η ημέρα:

  Άφιξη πρωινές ώρες στο νησί, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ορεινό παραδοσιακό χωριό Αγιάσο. Επίσκεψη και προσκύνημα στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την ιστορική εικόνα της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά με μαστίχα και κερί. Ένα καφέ και συνεχίζουμε για την πόλη της Μυτιλήνης για να δούμε την Μητρόπολη με την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου και την επιβλητική εκκλησία του Αγ. Θεράποντα. Μια βόλτα για να γνωρίσουμε την πόλη, φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  3η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στο όρος Καρυές Θέρμης το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Προσκύνημα και εκκλησιασμός στους νεοφανείς Αγίους και συνεχίζουμε για το Μανταμάδο όπου βρίσκεται το μοναστήρι με την μοναδική ανάγλυφη εικόνα από αίμα και πηλό του Ταξιάρχη, προστάτης του νησιού. Προσκύνημα, ένα καφέ και επιστροφή στην πόλη. Ελεύθεροι για προσωπική γνωριμία, μια βόλτα στην αγορά, φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  4η ημέρα:

  Πρωινό και σήμερα αναχωρούμε για το Β.Δ κομμάτι του νησιού. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού την μονή Λειμώνος του Αγίου Ιγνατίου με το αξιόλογο μουσείο. Προσκύνημα, περιήγηση την μονή και συνεχίζουμε για το βορειότερο και ομορφότερο κομμάτι του νησιού το Μόλυβο ή Μύθημνα. Γραφικός παραδοσιακός οικισμός με το μεσαιωνικό κάστρο, περιήγηση, ένα καφέ και συνεχίζουμε για την Πέτρα όπου εδώ θα προσκυνήσουμε την Παναγιά Γλυκοφιλούσα που είναι χτισμένη πάνω στην κορυφή του βράχου με τα 114 σκαλιά. Η θέα από πάνω είναι καταπληκτική. Προσκύνημα, γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

   

  5η ημέρα:

  Πρωινό και αναχωρούμε για το λιμάνι της Μυτιλήνης. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 10:45 π.μ για Καβάλα. Απολαύστε τη μίνι κρουαζιέρα. Απόγευμα άφιξη στην Καβάλα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με μια στάση καθ’ οδόν άφιξη αργά το βράδυ.

   

   

   

  Περιλαμβάνονται:


  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο με πρωινό

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα

  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις όπως έχει το πρόγραμμα

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

  • Φόρος διανυκτέρευσης

   

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  Γεύματα – ποτά – διασκεδάσεις, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΞΕΝΑΓΗΣΗ

  TΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ


  ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ 30% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

  Παροχές του γραφείου μας, υπηρεσίες,κρατήσεις, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αυτοκίνητα

  Copyright © 2014 Chondromatidis Travel. All rights reserved | Powered by Aslanidi Ploutarcho